Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Франко Нориега: "Да си модел е повърхностно, да си готвач е супер"

Франко Нориега смята, че да дефилираш е повърхностно, затова се насочва към кухнята Снимка: @franconorhal
Франко Нориега смята, че да дефилираш е повърхностно, затова се насочва към кухнята
Той изглежда така, сякаш току що е кацнал от планетата на красавците Снимка: @franconorhal
Той изглежда така, сякаш току що е кацнал от планетата на красавците
Няколко седмици след отварянето на първия ресторант на красавеца в Манхатън, който се нарича Baby Brasa, Ню Йорк е развълнуван. Снимка: @franconorhal
Няколко седмици след отварянето на първия ресторант на красавеца в Манхатън, който се нарича Baby Brasa, Ню Йорк е развълнуван.
Нориега вече има успешна кариера сред топ-моделите в света. Снимка: @franconorhal
Нориега вече има успешна кариера сред топ-моделите в света.
Сега той сменя кардинално стила си на живот. Снимка: @franconorhal
Сега той сменя кардинално стила си на живот.
От подума, където постоянно се намираш в центъра на вниманието... Снимка: @franconorhal
От подума, където постоянно се намираш в центъра на вниманието...
...той се насочва към кухнята - където никой не знае, че съществуваш. Снимка: @franconorhal
...той се насочва към кухнята - където никой не знае, че съществуваш.
"Тъй като се озовах на върха твърде рано, видях точно какъв е тавана", разказва Нориега за модния свят. Снимка: @franconorhal
"Тъй като се озовах на върха твърде рано, видях точно какъв е тавана", разказва Нориега за модния свят.
"Когато си модел, хората оценяват просто факта, че си красив, без нищо да правиш. Така започваш да живееш, като получаваш оценка за нещо, за което не си работил. Това не съм аз". Снимка: @franconorhal
"Когато си модел, хората оценяват просто факта, че си красив, без нищо да правиш. Така започваш да живееш, като получаваш оценка за нещо, за което не си работил. Това не съм аз".
На 27 години, той изглежда перфектно, но признава, че усилено работи за да поддържа тялото си в тази форма. Снимка: @franconorhal
На 27 години, той изглежда перфектно, но признава, че усилено работи за да поддържа тялото си в тази форма.
Снимките му в Instagram показват човек, който знае какво, как и на кого показва. Снимка: @franconorhal
Снимките му в Instagram показват човек, който знае какво, как и на кого показва.
В ресторанта, Нориега предлага кухня с гарантиран органичен произход на продуктите.
Табела с предизвикателен надпис украсява интериора в Baby Brasa Снимка: @franconorhal
Табела с предизвикателен надпис украсява интериора в Baby Brasa
Нориега има време и за плаж Снимка: @franconorhal
Нориега има време и за плаж
Хубавият тен е задължителна част от моделската професия, която очевидно той продължава да практикува успоредно с ресторантьорския бизнес. Снимка: @franconorhal
Хубавият тен е задължителна част от моделската професия, която очевидно той продължава да практикува успоредно с ресторантьорския бизнес.
Instagram обича такива снимки. Снимка: @franconorhal
Instagram обича такива снимки.
Затова и моделът-готвач има 125 000 почитатели в социалната мрежа. Снимка: @franconorhal
Затова и моделът-готвач има 125 000 почитатели в социалната мрежа.
Явно има защо. Снимка: @franconorhal
Явно има защо.

Франко Нориега изглежда така, сякаш току що е кацнал от планетата на красавците, пише Джошуа Дейвид Щайн от The Daily Beast в текст, в който представя нашумелия супермодел на една нова група разбирачи: кулинарните.

Няколко седмици след отварянето на първия ресторант на красавеца в Манхатън, който се нарича Baby Brasa, Ню Йорк е развълнуван.

Нориега вече има успешна кариера сред топ-моделите в света. Той е снимал за най-големите модни марки и дълго време е работил и като рекламно лице на бельо, заради перфектната си физика.

Сега той сменя кардинално стила си на живот и от подиума, където постоянно се намираш в центъра на вниманието, се насочва към кухнята - където никой не знае, че съществуваш.

Оказва се, че бидейки перуанец по произход  (вече сме ви запознавали с перуанската кухня в България чрез собственика на ресторант Lomo), кулинарията изобщо не му е чужда. Като дете и той, и неговите братя се научават да готвят на много ранна възраст. Сега вече, на 27 години Нориега решава, че модният подиум му е тесен, а работата на модел - твърде повърхностна.

"Израстнах в ресторантьорския бизнес", казва той. "Моите родители отваряха заведения, разработваха ги, а после ги продаваха, запазвайки си процент. След това започваха нещо ново".

Така Нориега решава да се преквалифицира в готвач.

Модната сцена поглъща Нориега още докато той живее в Перу, когато е едва 14 годишен. Той е все още тийнейджър, когато снима първата си кампания в Ню Йорк. През 2007-ма снима за Dolce&Gabanna и то пред обектива на небезизвестния Марко Тестино, който също е от перуански произход.

След тази кампания Нориега се насочва директно към върховете на професията, без никакви усилия.

"Тъй като се озовах на върха твърде рано, видях точно какъв е тавана", разказва той за The Daily Beast. "Когато си модел, хората оценяват просто факта, че си красив, без нищо да правиш. Така започваш да живееш, като получаваш оценка за нещо, за което не си работил. Това не съм аз".

Вижте в галерията някои от най-добрите кадри на Франко Нориега в Instagram, където той има цели 125 000 почитатели.

 

Най-четените