Webcafe

Балконът - новото ви любимо място в дома

Webcafe
28.05.2018, 12:32 (обновена 04.06.2018, 16:11)

Помните ли остъклените балкони, превърнати в минималистични кухни с мазнички тигани и задръстени с прашасали буркани със зеле и компоти? Сигурно ги помните, не беше твърде отдавна, когато повече от половината градски балкони изглеждаха така. А може би и вашият собствен все още прилича на някакъв жилищен хибрид между кухня, склад и килер?

Всъщност да имаш хубав балкон не е нито толкова трудно, нито особено скъпо. А ако положите малко усилия, балконът ще ви се отблагодари подобаващо, предлагайки ви място „навън", когато сте „вътре", въздух, пространство за четене, почивка, работа, разговори, вечери, закуски и пр.

Във видеото горе ще ви запознаем с Цветелина Вътева - автор и редактор в групата на Webcafe.bg, по призвание - моден блогър и плеймейт (coming soon). Тя ще ви разкаже колко лесно и смислено може балконът ви да се превърне от рудиментарен орган на дома в малко (или, ако сте късметлии - голямо) кътче на дома, в което може да правите неподозирано романтични неща: например да си вадите кърлежи или да гасите подпалени гости.

Благодарение на продуктите и усета на интериорните дизайнери на ИКЕА, балконът на Цветелина е място, на което човек може да излезе бос и да влезе обратно в къщата, без да се налага да си мие краката.

Любимите й продукти на балкона са сламките за многократна употреба, соларното осветление, дървените касетки, които съхраняват картофите, лука и саксиите, но и стоят красиво, каната със замразяващ се капак, от която може да се пие студена лимонада, и настилката RUNNEN, която трета поредна година стоически понася стъпките на хора и животни по себе си.

Приятно гледане!


Още от Ikea