Webcafe

Толкова еднакви и толкова различни: Глория и Йоанна Петкови

Анелия ГеоргиеваАнелия Георгиева
11.06.2018, 12:03 (обновена 14.06.2018, 10:37)

1 от 3 снимки Назад Напред

Глория и Йоанна Петкови

Снимка: © Мирослава Дерменджиева за Webcafe.bg

Сестрите, които винаги ще бъдат заедно

Естествената красота идва отвътре - с чувството да бъдем уверени в себе си и да се обичаме в собствената си кожа. С това послание в съвместната ни рубрика с новата собствена козметична марка на Kaufland - bevola - ви срещаме с хора, които се харесват в  собствената си кожа и чиято увереност им помага да бъдат естествени, истински и успешни.

Ред е да ви представим две сестри, които ни вдъхновяват с индивидуалностите си и с обичта си една към друга - Глория и Йоанна Петкови.


Те са красиви, естествени, уверени и искрени във всяка своя дума и жест. Обичта им една към друга личи от километри и няма нужда от свидетелства. Те са Глория и Йоанна Петкови - две сестри като две капки вода, всяка с характер и индивидуалност, които трудно могат да бъдат подражавани.

„Сестрата, която винаги ще бъде до теб" - така Йоанна описва 4 години по-голямата от нея Глория.

„Любяща, откровена до болка и готова на всичко за нея. На всичко", определя самата себе си Глория.

Двете имат особена връзка помежду си, а това се усеща още докато си уговаряме срещата за интервю. Въпреки че го правим в чат, докато си пишем, в думите на Глория ясно личи, че тя се съобразява изцяло с ангажиментите на по-малката си сестра, която е студент и чието време е стриктно разграфено спрямо ангажиментите й в университета.

Глория познаваме в много амплоа - тя е модел, актриса и диджей. Започва кариерата си като модел на 15-годишна възраст. През годините участва в модни ревюта от световна класа, сред които са такива в Берлин, Париж, Милано, Сеул. Била е модел за Max Mara, както и рекламно лице на не един известен бранд. По-късно се посвещава на актьорското майсторство - участвала е в българските филми „Семейни реликви" и „Безкрайната градина".

Съвсем скоро й предстои и нова роля - тази на майка.

Но когато видиш Глория в ролята на сестра, си даваш сметка, че тя може да се справи с всяко предизвикателство от майчинството, защото сестринската й обич много прилича на обичта на една майка към детето си.

И няма как да е друго - майката на Глория и Йоанна живее в Лондон, затова в качеството си на по-голяма сестра, Глория има още една важна мисия - да компенсира липсата на майка им - липса, която всъщност е научила двете сестри на важни и ценни неща в живота.

„Разбира се, усещаме липсата на майка ни, но хубавото е, че винаги можем да звъннем и да се чуем или видим. Това помага много. Въпреки всичко обаче, и двете сме изключително самостоятелни и сме се научили да се справяме с всичко. Опитвам се да бъда винаги насреща за Йоанна", споделя Глория.

Докато Глория се занимава с мода и кино, то Йоанна е тръгнала в коренно различна посока от сестра си - ветеринарна медицина. В момента е предпоследен курс в университета, а следващият нелек изпит, който й предстои, е по паразитология.

Вдъхновена от любовта си към животните и преследваща уверено целта си да стане добър специалист, Йоанна не е имала време да се замисли кое би й било най-трудно, когато стане ветеринарен лекар, но презюмира, че вероятно би представлявало известно усилие за нея да се научи да приема смъртта на животните тогава, която обстоятелствата са необратими.

Заедно

Глория и Йоанна са неразделни от малки и имат късмета да изживеят едно щастливо детство. Макар споровете между тях да не са липсвали, когато са били малки, то те са били незначителни, а днес не помнят последния път, когато са се карали за нещо.

Йоанна: Ние имаме много силна връзка и макар да сме се карали за дребни неща, не сме били от сестрите, които казват една на друга, че се мразят. Винаги сме си били опора, и двете бяхме много диви (тя много повече от мен) и винаги нея я хващаха, а мен не (смее се).

Днес Йоанна и Глория се наслаждават в пълна степен на моментите си заедно. За Глория всеки миг, прекаран със сестра й, е незаменим, дори когато Йоанна я ядоса за нещо, Глория е щастлива, че сестра й е до нея, за да може да я ядосва.

„Имали сме трудни мигове, но може би не съм ги усетила като такива именно защото имам нея, а заедно сме непобедими", споделя Глория.

Двете сестри най-често прекарват времето си заедно в правене на типични женски неща - хапват си, говорят си и пазаруват. Но най-вече се учат една от друга.

Глория, на какво те учи Йоанна?

На толеранс, на любов към животните и на спокойствие. Неща, които понякога не ми се отдават особено.

Йоанна, кой е най-ценният урок, който си научила от Глория?

Да не се доверявам на хора, които не познавам добре. Да уважавам повече себе си.

Имате ли си сестрински прякори?

Йоанна: Когато се подмазвам, й казвам „како", но иначе се обръщам към нея по име. Тя ме нарича Джокович или Джо.

Йоанна носи ли ти дрехите и приема ли модни съвети от теб?

Глория: (смее се) Тя е много колеблива, когато става въпрос за мода, така че се случва често да ме попита за съвет или да "вземе на заем" нещо мое.

Пълен напред

Глория и Йоанна винаги са се подкрепяли взаимно в най-големите си предизвикателства. Такива при тях е имало и има.

За Глория ролята й на модел е била харесвана от нея роля, криеща обаче своите негативи.

„Ако трябва да кажа, кое ми харесва повече, то със сигурност това е кариерата на актриса. Когато се занимавах с моделство, винаги бях онази, чието мнение и личност не са от абсолютно никакво значение, никой не се интересува, какво мислиш или каква позиция имаш като човек. Единственото, което ги интересува, е кадърът да се получи.

„В моделството твоята идентичност и индивидуалност започват и свършват с външния ти вид, без значение са таланти и мечти."

„При актьорската професия за щастие е абсолютно обратното. Там хората поставят таланта ти в основата на проекта и осъзнават колко много зависи от теб. Уважават и ценят личността и характера ти."

Сега Глория има пред себе си едно ново, но много сладко предизвикателство - това да бъде майка. Подготвя се усилено и е вперила уверен поглед в бъдещето.

„Подготовките на този етап са само психологически, но следващия месец ще започнат и тези на детската стая. Имаме много работа по това да превърнем помещението в една приказна среда подходяща за бебе. А предизвикателствата ще са безброй, сигурна съм.

Чувствам се обаче смела и готова да посрещна всичко, което ми предстои."

Йоанна също е преминава през определени изпитания:

„Голямо предизвикателство беше за мен да се науча да живея сама, но благодарение на кученцето, което имах тогава, не успях да усетя самотата. Следващото голямо предизвикателство за мен беше преместването от Тракийския университет в Лесотехническия. Справих се със силна мотивация, постоянен тормоз върху администрациите, много разговори и обикаляне с колата от София до Стара Загора и обратно."

За финал питаме Глория и Йоанна какво им дава увереност да продължават напред в преследване на целите си. А отговорът им не може да бъде по-ясен и категоричен: Семейството.

Семейството е...?

Глория: Всичко.

Йоанна: Моята сила.

Всяка твоя сутрин започва с...?

Глория: Чай.

Йоанна: Излежаване в леглото и слушане на музика.

Как се грижиш за себе си?

Глория: С хубава храна.

Йоанна: Слушам хубава музика ,храня се здравословно и съм заобиколена от прекрасни хора и животни

Най-подходящата дума, с която би описала сестра си?

Глория: Безценна.

Йоанна: Силна.

За теб смелост е?

Глория: Да мина покрай куче без да трябва да си подпявам, за да не ме е страх.

Йоанна: Да не се отказваш и да предизвикваш себе си

Най-добрият съвет, който си получавала?

Глория: Не бързай.

Йоанна: Всички съвети дадени ми от семейството.

А който би дала?

Глория: Не бързай.

Йоанна: Зависи от ситуацията.

Как си се представяш със сестра ти след 10 години?

Глория: Същите, както и сега - толкова обичащи се, но вече с деца.

Йоанна: Двете да имаме прекрасни семейства и да сме още по-близки!

 

Автор: Анелия Георгиева

Фотограф: Мирослава Дерменджиева

Облекло: Collective Store Bulgaria

Oще: bevola  актриса  глория и йоанна петкови  грижа за семейството  естествена красота  известни личности  козметика  модел  сестри 


Още от Жени в действие