Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пролетният Sofia Restaurant Week 2018 - още повече интересни ресторанти и менюта

Фестивалът включва 29 ресторанта с по две специални тристепенни менюта в продължение на 9 дена
Фестивалът включва 29 ресторанта с по две специални тристепенни менюта в продължение на 9 дена

Пролетните кулинарни изкушения са във фокуса на четвъртото издание на Sofia Restaurant Week. Фестивалът ще се проведе от 5 до 13 май 2018 г. с 29 гурме дестинации.

За първи път вкусното столично събитие ще е в рамките на девет дена, вместо досегашните седем. Отзивите на самите участници са показали, че е почти невъзможно в рамките на седмица да бъдат посетени всички любими техни ресторанти.

Sofia Restaurant Week - Пролет 2018 не изневерява на своя оригинален подход за селекция на единствено лично проверени и селектирани от организаторите от Ресторант Уийк и Zavedenia.com ресторанти. В участващите места се забелязват шест нови имена като 23 от ресторантите са били включени и в предишни издания и са получили високи оценки от посетителите.

Шеф готвачите на кулинарните дестинации на Фестивала предлагат по две специални тристепенни менюта, подготвени с много фантазия и любов. Акценти ще бъдат пролетните свежи зеленчуци, специалитетите с агнешко месо, както и гурме експериментите. Куверт за тристепенно меню е с фиксирана цена от 29 лв., без напитки.

Регистрацията за Sofia Restaurant Week стартира в събота, 28.05.2018 г., като за някои от по-интересните ресторанти се очаква местата да бъдат запълнени още през първите два дни.

Ресторантите и менютата могат да бъдат разгледани на http://restaurantweek.bg/bg/restaurants/.

Внимателен поглед върху местата, които може да посетите с вашите приятели и семейство, показват чудесни попадения:

В Iv by Chef Evropeisky и The Restaurant можете да се насладите на неповторимото съчетание на стилна атмосфера и балансирани и свежи, вдъхновяващи кулинарни шедьоври.

Разнообразието от неповторими европейски ястия е богато представена в менютата, селектирани от ресторантите Cactus, Ventana, Social Café Bar and Kitchen, Пушкинъ, 33 Gastronauts, Talents, Табиет и Tempero.


За привържениците на италианската кулинария, насочваме вниманието към ресторантите Rose Restaurant and Pizza, Морино, както и Spaghetti Company, а за хората които не правят компромис с избора на вино, горещо препоръчваме Grape Central, Vino & Tapas и Barrique. Гръцката кухня е представена в новооткрития ресторант Akrogiali.

Магията на азиатската кухня ще ви завладее в Edo Sushi Vitosha, Royal Thai и Hamachi-ni.

Любителите на риба и стекове на жар ще намерят интригуващи кулинарни предложения в Ascua, а истинските ценители на сезонната кухня ще я намерят в ресторанти Щастливото прасе, Багри и Aubergine.

Фестивалът намира път и към любителите на веган и гурме кухнята, чрез сезонната растителна храна, сервирана в интериор от естествени материали в ресторант Soul Kitchen.

Любителите на кулинарните интерпретации на традиционната кухня в модерна атмосфера ще я намерят в ресторант Grozd.

Колорит в семейството на Sofia Restaurant Week внасят изкушенията на индийската кухня в Kohinoor и арменският ресторант Egur Egur.

Свежест и богатство от аромати ще намерите в любопитните менюта на ресторантите и

Насладете се на кулинарните оазиси в сърцето на София и усетете неповторимия чар на четвъртото издание на Sofia Restaurant Week!

Фестивалът се провежда с подкрепата на METRO и ORMANO.

За повече информация: www.restaurantweek.bg

 

Най-четените