Webcafe

ДПС търси талант

webcafeДияна Костова
04.06.2018, 17:51 (обновена 05.06.2018, 18:36)
владимир кузов

Снимка: © Nova

След трансфера на Слави Бинев, ДПС пак загреба от каймака на "Атака"

Забележка: На 5 юни, ден след публикуването на новината за партийната книжка на Владимир Кузов в ДПС, председателят Мустафа Карадайъ обяви, че ще анулира членството му и наказа двама души за допускането му в партията. Карадайъ призна, че е научил от медиите за това, че Кузов е станал негов съпартиец.

 

Движението за права и свободи отново загреба щедро от каймака на "Атака" след хитовия трансфер на Слави Бинев и Камен Петков през 2017.

Партийна книжка с маслинови клонки бе присъдена на гражданина Владимир Кузов - бивш народен певец и тв-водещ, депутат от първата парламентарна гарнитура на Волен Сидеров, неуспешен кандидат-президент от 2016 г., останал в историята с присъдата си за блудство с 13-годишно момче.

Бяхме свикнали с нестандартните кадрови решения на ДПС, но чак такава либерална милостиня и дълбинна рефлексия към темпоритъма на политическото време не бяхме очаквали.

Крайно време беше в авангарда на Заедността да блеснат личности с висок обществен авторитет, морална твърдина и широка почитателска база. Кога, ако не сега: ДПС регистрира 170 000 гласа по-малко на последния парламентарен вот, а Евроизборите са надвиснали със страшна сила.

Вярно, президентската подписка на Кузов събра малко над 1000 гласа, които стигнаха само до половината от минимума, за да впише красното си име в бюлетината през 2016. Но попречи ли му това да получи своите 15 минути ТВ-слава с обещания да пусне всички затворници на свобода и да опрости дълговете на населението? Не, разбира се.

Попречи ли присъдата за умишлено престъпление от общ характер (независимо от реабилитацията) на Кузов да се облече с палава съдийска тога по време на юридическия си стаж в Софийския градски съд? Твърдо не.

Член на ДПС може да бъде всеки пълнолетен български гражданин, които е за единна и неделима България, признава и защитава равните права и свободи на всички български граждани, и изпълнява устава й.

Уставът на ДПС посочва само 3 състава на НК като достатъчно условие за прекратяването на партийно членство - детелюбието не е сред тях.

Е, тогава какво пречи на Владо Кузов да се нареди в колекцията от знатни трофеи на ДПС, така както в миналото го направиха Христо Бисеров и Йордан Цонев, Пламен Орешарски и Петър Чобанов, бившият председател на ДАНС Делян Пеевски и бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов, архонтът Слави Бинев или поетесата Надежда Захариева?...

Ако членската маса на ДПС е оредяла чак толкова, че да се облягат на жокера "Кузов", предлагаме няколко по-енергийно ефективни варианти за набиране на нови симпатизанти - национална лотария със скреч-карта "Златни сараи", стипендия за млади дарования "Морфичен резонанс" или риалити кастинг от столовата на Централния софийски затвор.

След като циркът е пълен, поне да го направим на живо.

Oще: атака  ахмед доган  владимир кузов  владо кузов  дпс  йордан цонев  пламен орешарски  слави бинев  христо бисеров  член на дпс 


Още от Кофеин

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.