Да би мирно седяло, не би прайда видяло | webcafe.bg
Webcafe

Да би мирно седяло, не би прайда видяло

manuelaМануела Геренова
08.06.2018, 17:53 (обновена 11.06.2018, 09:46)
мъже с перуки, мъж с перука

Снимка: © Pixabay

Как да не пострадате по време на София прайд 2018

Прайдът настана и отвлече вниманието от по-маловажни въпроси като проекта за АЕЦ "Белене". Тази събота дори евентуална евтаназия на кравата Пенка, която скита извън ЕС без задграничен паспорт, няма да може да ви разсее от прайда в София, подготвения контра-парад и отразяването им.

Телевизиите ще редуват хора с перуки с хора с обръснати до кръв глави цял ден, за да не губят темпото от лайфовете за кралската сватба.

Възможно е обаче да искате да отидете на събитието - за да изразите себе си и позицията си, за подкрепа на приятел, от любопитство.

Лошото е, че София по принцип не е най-безопасният град за живеене. Разбира се, не е толкова опасно, колкото в Ботевград или във Виноградец по време на детски рожден ден, но все пак... По време на София прайд, който за по-лесно се нарича "гей-парад", става още по-рисковано.

Центърът на столицата се изпълва с полиция, за да следи улиците да не бъдат превърнати в карта на Counter Strike, в която всеки подръчен предмет е оръжие. Разбира се, винаги можете да си пуснете брада и да станете невидими, но понякога и особено ако сте жена, това не е опция.

Просто се пазете от тези в тъмносиньо с палките. Те са изнервени, че им се налага да организират кордони в юнското слънце и да пазят шепа безобидни хора.

А изнервен и полицай никога не е добра комбинация.

Оглеждайте се и за момчета с качулки, шапки и/ или много татуировки. След брадата, шапките и качулките са камуфлаж номер едно и се използват от крайно опасни елементи като избягалите от затвора в последните месеци и скинарите. Вторите са повече и в съботния ден най-вероятно ще се опитат да дадат най-доброто от себе си.

То включва безобразно грозни надписи със спрей по току-що санирани сгради, обръщане на кофи за боклук, цветист каруцарски език и налитане на бой. Какво да се прави, традиционните семейни ценности искат жертви...

Добре е да избягвате тези гневни бели мъже с портрети на Ботев и Левски по бицепсите и гърбовете, защото родолюбието и християнските им разбирания имат крайно неродолюбиви и нехристиянски проявления като гонитби и побои.

Междувременно трябва да помислите и за външния си вид. Откакто се заговори за Истанбулската конвенция, се оказа, че в страната цари небивал страх от мъже в токчета/ с рокля/ с перука. А всички знаем, че когато човек много го е страх, не знае какво върши.

Затова поне докато стигнете Паметника на съветската армия, където е сборният пункт, не носете дрехите от Хелоуин. И грима от Хелоуин не носете, ще се размаже.

Напълно в реда на нещата е по време на или малко след прайда да ви завладее не само жажда, но и глад. Заложете на нещо тип "верига пицарии с дебело картонено меню с картинки".

Защото ако решите, че искате да живеете спонтанно точно сега и този двор-ресторант с името "При бай Вълкан" ви изглежда много привлекателен, нищо чудно да бъдете изритани от въпросния двор. Буквално.

Прибирането след това асфалтово сафари е ясно - на прибежки и без да разчитате на Центъра за градска мобилност. Там ще са момчетата с качулките, защото живеят далеч, а нямат пари за такси...

Oще: белене  гей парад  гей-парад  парад  пенка  полицаи  полиция  прайд  скинари  софия прайд  хомосексуални 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

85 Дракон с кисело зеле | 15.06.201800:11

Тенденцията е децата да се присъждат на този, който притежава семейния апартамент.
---
В осемдесет и пет процента от случаите децата се присъждат на майката.
http://www.segabg.com/article.php?id=764528

А семейния апартамент твърде често не го притежава единият родител - ако е купен след сватбата, е собственост и на двамата.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.11.2015, 17:55

84 SamVaims | 14.06.201818:05

"По нашия край тенденцията е семейният апартамент да се присъжда заедно с децата."

Вярно ли е? Не мисля, че си прав но ако си, това е доста добър стимул за човек със собствен апартамент да се ожени и да има деца, не мислиш ли? Аз също не мисля.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

83 dedo adji | 14.06.201817:42

.... Тенденцията е децата да се присъждат на този, който притежава семейния апартамент. ....

Не е така, самчо. По нашия край тенденцията е семейният апартамент да се присъжда заедно с децата. А по цивилизацията много от семейните апартаменти са под наем.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

82 dedo adji | 14.06.201817:38

кучко, знаеш ли за какво служи Млечният път?
По него слиза Голямата мечка да ебе тия, дето разправят стари вицове.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 27.11.2015, 17:55

81 SamVaims | 14.06.201816:58

"Спиноза и Крал Мас били евреи, значи всички евреи за велики мислители."

И Айн Ранд, не забравяй.

" Известна е тенденцията в цивилизования свят при развод децата да се присъждат на майката, понякога даже ако тя е проститутка, наркозависима, лесбийка или 3 в 1."

Тенденцията е децата да се присъждат на този, който притежава семейния апартамент.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 02.10.2012, 11:42

80 скучко | 14.06.201813:22

А, пък преди да се именува Йоан Златоуст, светията бил просто Йоан.
Та, дошло ред Светата Дева да зачева и Дядо Господ събрал Светиите на Съвет , да решат как това да стане-нали божем е светица и не трябвало да зачева по общоприетия за обикновените миряни начин. Почнали Светиите да предлагат: Да пие Светена вода-каже един; Да спи на Светено място-каже друг; Да се къпе в Светена вода...да се загърне със Светено одеало… не , не и не , не се приема! Седят Светиите и сам Дядо Господ омърлушени, зер иде време за зачеването а Съвета още не е решил как. По едно време става Свети Йоан и казва: Тая работа Братя ,без мъж и ебане няма как да стане! Ейййй, Златна ти уста Свети Йоане , извикали в хор Светиите и Дядо Господ. И те така от тогава станал Свети Йоан Златоуст.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

79 TheRock | 14.06.201811:12

explorer | 14.06.2018
Амин!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

78 TheRock | 14.06.201811:09

Св. Йоан Златоуст за хомосексуализма в неговото време
Из Четвърта беседа върху Послание до римляни (PG 60, 417 sq.)

Но още не съм споменал за върха на злото, нито съм разкрил главната част на бедствието, тъй като често, когато се канех да го кажа, се изчервявах, а често се и срамувах. Кое е всъщност това? Вече трябва да се осмелим и да го кажем. Освен това, би било голямо малодушие, когато трябва да изкореним някое зло, да не се осмеляваме дори да говорим за него, сякаш мълчанието само по себе си ще излекува заболяването.

Затова няма да мълчим, дори ако се наложи безброй пъти да се засрамим и да се изчервим. Защото лекарят, когато трябва да почисти замърсената рана, нима се отказва да употреби нож или да бръкне с пръст до дъното на раната? Така че и ние няма да спрем това слово, защото заразата е още по-лоша.

А кое е злото? В живота ни е навлязъл един странен и противозаконен копнеж. Налегна ни болест тежка и неизлечима, разрази се по-лоша от чума. Измислиха ново и страшно беззаконие, защото то променя не само човешките, но и природните закони. Така блудството стана дребна работа и то вече се определя като обикновен разрат. И както при страданията, когато дойде много силна болка, тя надвива впечатлението от предишната, така и прекаленият размер на тази сквернота прави непоносимото да не изглежда вече като непоносимо, тоест разврата с жена.
https://dveri.bg/wchxa
=========
С горното смятам да затворим темата!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.03.2011, 09:26

77 explorer | 14.06.201810:02

леле, тук врявата стигна до Господ Тъжен
По този повод ще споделя следното:
1. Бог е добър - Той иска най-доброто за всички и за всеки, Той знае кое е най-добро, само Той има силите и ресурсите да го направи/даде.
2. Бог е суверенен - Той прави каквото поиска и не дава и не дължи отчет на никого.
3. Някои неща в Писанията са за конкретно време, затова има Стар и Нов Завет, а някои са непреходни, т.е. вечни. За да правим разлика е необходимо да познаваме Бога като Баща, Спасител, Учител и Утешител.
4. Лично мнение, ако тези на които Господ заповяда цитираното по-долу, бяха Го послушали, щяха да спестят много кръвопролития в следващите векове, вкл. до днес (виж т.1 и резолюцията на ООН от вчера). Защото Божието предопределение, почива на Божието предузнание.
5. На Господ и на мен ми пука за всички които ще погинат в края на времената, понеже не са приели Христовата изкупителна жертва за греховете ни.
6. Господ ни моли да се покаем и да повярваме в Него и това, което е сторил за нас.
7. Ако този свят още съществува, то е по божията милост, докато се покаят и последните, които Господ е предузнал.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

76 dedo adji | 14.06.201809:34

Почнаха примерите с известни личности. Чайковски и Елтън Джон били гееве, заначи всички гееве за велики музиканти. Спиноза и Крал Мас били евреи, значи всички евреи за велики мислители. Някой си Патрик, отгледан от 2 лесбийки живял щастливо (откъде знаем колко щастливо?) до 90, значи всички деца, отгледани от хомо двойки са щастливи. Мерси.
По-интересни са данните на Безбъдеще за 22х деца в САЩ, отглеждани от хомо двойки. Че то у нас има повече от 22х деца, отглеждани от еднополови двойки - майка и баба, мнозинството напълно нормални жени. Колко от тия деца в САЩ са осиновени? Това, че осиновяването от хомо двойки е законно, не значи, че комисиите по осиновяване ще се счупят да го присъждат, въпреки всички поклони пред ЛБГТ. Все пак, кандидатите нормални семейства са несравнимо повече, нормалните хора в комисиите също. Колко от тия деца са осиновени от двойка хомо мъже? Какво ще се изчислява статистически без тия данни? Щастието и сексуалното развитие на децата ли?
По моето скромно, без претенции за меродавност, мнение, това са заварени положения. Известна е тенденцията в цивилизования свят при развод децата да се присъждат на майката, понякога даже ако тя е проститутка, наркозависима, лесбийка или 3 в 1. При съвременното широко разпространено съжителство без брак няма нужда и от развод. Ще има и малък брой случаи на самотни, поради смърт или бягство на майката, бащи, които си имат хомо партньор. Но винаги в началото е имало двойка мъж и жена.
И как всичко това е свързано с гей парадите?
   

оценка

+2 -0