Лестър обяви на каква цена пуска Брендън Роджърс в Арсенал

Компенсация от 14 млн. паунда иска Лестър, за да пусне мениджъра си Брендън Роджърс в Арсенал, съобщава Telegraph Sport, позовавайки се на свои източници.

Специалистът отдавна е в полезрението на лондончани, а през този сезон е блестящ начело на "лисиците", които се движат втори във временното класиране, на осем точки зад Ливърпул.

Роджърс дойде от Селтик, а "детелините" получиха компенсация от около 9 млн. Сега от "Кинг Пауър" искат с 5 повече, за да се разделят със северноирландеца.

Когато се завърна във Висшата лига, Роджърс се обвърза за 3.5 години с Лестър и шефовете на клуба го виждат като важна част от бъдещето. Специалистът взима и дейно участие по изграждането на новата тренировъчна база на отбора, която ще погълне 90 млн. лири и трябва да е готова следващото лято.

"Лестър може да не е сред най-големите клубове в страната като история и фенска база, но като треньор и мениджър, когато си намерил групата хора, с която се радваш да работиш и сте на пътя на развитието и подобряването, не виждам смисъл да си тръгвам. Това е фантастичен клуб и при мен всичко опира до предизвикателството. Имам играчи, които са отдадени на това, към което се стремим", заяви Роджърс.

Новините

Най-четените