Задава ли се чистка в Ливърпул?

Еуфорията отмина и Ливърпул отново стъпи на земята след няколко седмици в облаците.

Юрген Клоп се готви за първия си трансферен прозорец на "Анфийлд", а най-актуалният въпрос е свързан с това кои са целите на специалиста през януари.

Малко изненадващо, първият сигурен според "Liverpool Echo" не е голяма звезда.

Става въпрос за младежкия национал на Цървена звезда Марко Груич, който пристига край Мърси за 5 млн. паунда с договор за 5 години. Твърди се, че трансферът е 100-процентов.

Веднага след него идва време и за по-тежката артилерия.

Илкай Гюндоган е готов да направи завой, след като Ювентус изрази желание да посрещне финансовите претенции на Дортмунд, но след това се оказа, че торинци ще оставят основните харчове за лятото на 2016-а.

Евер Банега и Езекиел Лавеци са другите двама, които са желани от Клоп и със сигурност биха придали качество на "червените".

Но и друг въпрос остава открит - ще има ли чистка в Ливърпул?

Стремежът на Клоп е да държи съблекалнята спокойна и отбягва темата за играчите, с които иска да се раздели.

Такъв бе и случаят с вратаря Миньоле, който получи уверение от германеца, че може да бъде спокоен за мястото си.

Но и срещу Уотфорд, когато на вратата застана Адам Богдан, се видя, че в Ливърпул е изправен пред серозен проблем с вратарите, а и не само там.

"Гардиън" твърди, че Клоп е имал много тежък разговор с играчите на връщане от Уотфорд и им е обяснил, че всеки от тях играе за бъдещето си в клуба.

Във всички линии има футболисти, които със сигурност няма да са в състава и през следващия сезон, а някои могат да се разделят с мърсисайдци още през зимата.

Вижте ги в галерията.

#1 скочубър 22.12.2015 в 15:40:27

Отчайващи са.Трябва им цяла нова защита, още поне един халф в средата и свестен нападател.А също и Стъклидж да играе три мача подред.Трансферното наследство на Роджърс е тежко - ЕДИН бе, един да беше привлякъл свестен!!! Маркович, Балотели, Ламбърт - катастрофа; Емре Джан, Морено - слабичко и посредствено..

Новините

Най-четените