10, за които да се оглеждате на Копа Америка

Турнирът на техничарите, на горещите страсти и на многото голове почти дойде.

Копа Америка започва след по-малко от седмица – 11 юни – и ще ни предложи нова порция незабравими емоции с южноамериканския футбол в рамките на месец.

12 отбора ще се борят за най-престижния трофей в Южна Америка, като Ямайка ще участва в турнира за първи път.

Настоящият шампион Уругвай ще се опита да стигне върха отново, но гигантите Бразилия и Аржентина трудно биха изпуснали титлата отново.

Всъщност, „гаучосите” не са печелили златните медали на Копа Америка от 1993 година и всички фенове на Аржентина се надяват геният на Лионел Меси най-накрая да върне купата в страната.

На турнира ще видим най-големите звезди от континента, но има и някои, които ще го пропуснат.

Една от звездите на Барселона Луис Суарес е аут от турнира.

Нападателят на Уругвай няма да може да играе за страната си заради „вампирския” инцидент по време на Мондиал 2014 с Джорджо Киелини. Суарес изтърпява наказание от девет мача, в които няма да може да играе за Уругвай.

Хавиер Ернандес също бе оставен извън състава на Мексико. Чичарито не се появяваше много-много този сезон, но в края вкара важни голове за Реал (Мадрид).

Селекционерът на „ацтеките” Мигел Ерера каза, че ще пази някои от състезателите си за Голд Къп, който е веднага след Копа Америка.

Фреди Гуарин от Интер пък се контузи точно в края на сезона и няма да може да помогне на своята Колумбия да затвърди прекрасните впечатления, които остави по време на Мондиал 2014.

Въпреки тези отсъстващи, Южна Америка има още много какво да предложи на предстоящия турнир.

Предлагаме ви 10 играчи, които задължително трябва да наблюдавате на тази Копа Америка.

Новините

Най-четените