Какво казват учените за забраната на трансмазнините
Webcafe.bg, по Mensjournal.com
Изобретателите на процеса на производство на маргарина спечелиха Нобел, но страничните му продукти си остават смъртоносни
"Съсипваме артериите си всеки път, в който консумираме тези храни", казва д-р Фред Кумероу
Процесът на частично хидрогениране преобразува евтините течни растителни масла в мазнини за готвене и маргарини - и като страничен продукт се получават трансмазнини
Трансмазнините са виновни за съсирване на кръвта в коронарни артерии и атеросклероза, тоест натрупване на плака в артериите
Повече от десетилетие бе нужно, за да може да се стигне до премахването на трансмазнините
25 на 100 от трансмазнините, които все още се разпространяват в Америка, причиняват приблизително 7000 смъртни случаи годишно