Ясен треньорът на волейболните националки

Словенецът Драгутин Балтич ще бъде новият старши треньор на женския национален отбор по волейбол, съобщи gong.bg. Той спечели битката с Марчело Абенданца за поста и ще води Ева Янева и компания в сезона, който стартира с участие в Европейската лига.

Преди седмица на заседанието на Управителния съвет на волейболната федерация кандидатурите на Балтич и Абенданца бяха отделени от останалите пет и от управата обявиха, че ще разговарят още веднъж с двамата преди да вземат крайното решение.

Драгутин Балтич в момента води азербайджанския Локомотив (Баку), където разчита на две българки - националното ни либеро Мария Филипова и Кремена Каменова. Този сезон тимът от Баку стигна до финала в третия по сила евротурнир „Чалъндж къп" срещу съгражданките от Азерайл, но загуби.

В кариерата на Балтич има и период, в който е бил селекционер на женския национален тим на родната си Словения, а също така в австрийския АОН Хот Волей и словенския Блед. Той е роден на 20 ноември 1963 година в град Кралиево в бивша Югославия.

За последно начело на отбора ни бе Драган Нешич. Договорът на сърбина обаче не бе подновен след като през миналото лято отборът ни загуби финала в Евролигата и не успя да се класира за финалите на турнира Гран при.

Новините

Най-четените