Какво стана с директивата?

Съвсем наскоро, преди по-малко от месец, треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви, че държавата работи за Левски и че има директива от най-високо място „сините" да са шампиони.

Тази негова конспиративна теория бързо бе подкрепена и от няколко журналисти и сайтове, които бихме нарекли „спортно жълти".

Вчера обаче едни други „жълти", макар и далеч не в този смисъл - футболистите на Миньор, нанесоха загуба с 1:0 на Левски насред собствения му стадион „Георги Аспарухов" и направиха на пух и прах дрънканиците по темата.

Ако има нещо радващо за привържениците на синия клуб в това поражение, то е именно това - че ако наистина любимците им вземат титлата до края, името им ще е изчистено от злословията, освен в очите на най-големите чер(ве)ногледци.

Победата на „чуковете" на „Герена", освен че „разкри" отбора на Левски, както се казва, разкри и това че доста хора у нас не осъществяват процес на мислене, преди той да мине през устата им.

Да се говори за някакъв държавен интерес в това „сините" да станат първенци на „А" група е безкрайно нелепо. Ако министър-председателят Бойко Борисов, е препоръчал на ВТБ да си прави PR, спонсорирайки най-популярния клуб, и в това няма нещо особено странно, то оттам нататък е доста трудно да се обясни какъв е непременно интересът на правителството да им помага  и за титла.

В това че Борисов бил левскар, няма никакво значение, защото като политик на него са му важни симпатиите и гласовете на хората, били те със синя и червена окраска.

Ако има задкулисна намеса от негова страна, то той губи привържениците на ЦСКА, а и не печели тези на Левски, защото едва ли те ще са му благодарни, ако тимът им спечели титлата по такъв начин.

Така че всички тези приказки са шум от дрън-дрън в пространството, а за всеки случай пускаме и анкета какво е вашето мнение, макар че със същата логика бихме могли да попитаме и какъв смятате, че е бил Христо Стоичков, например, в предишния си живот...

 

#1 Vijay_Mastersun 26.03.2012 в 10:35:42

Е каква стана тя сега?!? Въпреки ясно прозиращите отборни пристрастия на нескопосания автор, анкетата е показателна. Дори да няма никаква директива ясно се вижда кой е толерирания отбор. Пример е невърнатия от БФС лиценз на играчите на ЦСКА, въпреки изтеклите наказания и то под някакъв неясен предлог. Ето това стана с директивата.

#2 beavis 26.03.2012 в 11:07:48

Пристрастията на автора май са към здравия разум...

#3 Quick Trick 26.03.2012 в 13:45:34

Разбира се, че има директива турско-сините да бъдат шампиони този сезон. Това, че сами си правят живота труден (загубата от перничани), не означава, че подуенските ритнитопковци не са толерирани.

#5 astor 26.03.2012 в 15:33:59

Той Венци Стефанов си се притеснява по принцип, да има после с какво да се оправдаеб

#6 greenstreet 26.03.2012 в 17:03:21

Стойчо всеки път играе същите игрички и всеки път целта му е да изнерви противника, най-често с успех. За негова радост половин България му се връзва на игрите и си мисли, че бил прост и т.н. И докато схванат, че само ги баламосва, вече е късно. Не ги сравнявам като треньори, но сър Алекс е 1 към 1 с него по отношение на мръсни игри.

#7 axsbf 26.03.2012 в 23:41:21

много интересно как едни стадиони се дадоха на едни отбори, защото били техни, пък ето виждате ли, на ЦСКА с триста зора едва днес - 27 март, им дадоха концесия. Не собственост, а концесия. Как едни измислени комплексари в БФС се пънат и се гънат да измислят какво ли не, барабар с пияндето Батков, само и само да прецакат най-известния български отбор. Как се направи например филм, ФИЛМ!!!???!!! за влизането на Левски в ШЛ и неотразимото му представяне. А заглавията на статиите по това време бяха от сорта на: "Историческо участие на Левски", "Първият гол на български отбор в ШЛ" и подобни темерутщини. При положение, че първият гол си остана и последен - не само в мача, а и въобще. И при резултат доколкото помня май .... 1:3. Въобще, това за Левски и компания си е точно като поговорката: Сговорна дружина - кръв сере!" Но толкова си могат. Не съм приверъженик отдавна на нито един отбор, но не мога безпристрастно да отмина очевАдното толериране както на Левски, така и на Литекс, а сега и на Лудогорец. Но при тези съдии и този БФс, какво ново. Б. Михайлов може да е имал късмета да хване две дузпи на световното, но си остана само с това, както и с .... 5 гола (три извън пеналта) от ЦСКА в добрите им години. Тогава беше удоволствие да ги гледа човек, както и че правеха шок и ужас в Европа

#8 Dimo Lalev 27.03.2012 в 16:32:23

Пълни глупости, естествено. Някои с по-слаби нерви и по-видни психични отклонения все още я "виждат" тази директива, но това е СТРАХЪТ. Той им е вроден, когато става въпрос за ЛЕВСКИ. Не мога да разбера как така едни и същи хора реват за мача ни със Славия, а не виждат нищо странно в това Локомотив Пд, който играеше суперсмело и надъхано цяла пролет изведнъж се спуква срещу отбора, показно екзекутиран в Симитли! Не че срещу Калиакра, Монтана и Локо Сф показаха кой знае какво израстване. И изведнъж - 3:0 на Лаута.... И тия същите скимтят за заговори, директиви, поръчки и т.н. Ами смешно е. Като целия ни футбол всъщност.

Новините

Най-четените