Венгер: България-Уелс бе подигравка с футбола

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разкритикува сериозно нивото на футбола в европейските квалификации и призова да се помисли за промени във формата, които да върнат интереса на хората към националните отбори. Французинът даде за пример последната евроквалификация на родните национали срещу Уелс, играна пред едва 1000 зрители.

"Отсъствието на качествен футбол в някои мачове доскоро беше компенсирано от националната гордост на хората, които подкрепяха отбора и страната си на трибуните.

Но в дългосрочен план това вече не помага. Хората искат да наблюдават качествени мачове. В някои от европейските квалификации като България - Уелс например, на стадиона имаше около 1000 души. Това е подигравка за футбола. Така че трябва да видим това бързо, защото то създава нов проблем", коментира опитният френски специалист.

"Мисля, че ще става все по-зле и по-зле заради финансовата криза. Тя ще окаже директно влияние върху играта и присъствието на хората по стадионите. Все по-трудно е да разпродадеш билетите - дори в големи страни като Франция. Нито един домакински мач там не бе разпродаден - нито един. Все по-трудно да се напълнят стадионите", продължи Венгер.

"Трябва да реагираме бързо, защото се задава поредният проблем, заплашващ развитието на играта", завърши мениджърът на "артилеристите" от Лондон.

Новините

Най-четените