

1. Пилето се разделя на основните му части. За тази рецепта може да използвате:
Месо от бут с кожа;
Кълките с кожа;
Гърди с кожа;
Крилата.
Слагаме всички части на пилето в тенджера със студена вода, един лук, разделен на 2, един цял морков, малко сол, дафинов лист, черен пипер на зърна, магданозени дръжки, малко мащерка и оставяме на ври на среда температура около 1 час.

Лука на малки кубчета;
Моркова и целината на малки равни кубчета;
Чесъна оставяме цял.

Chefs Tip: Това става най-добре, докато пилето е топло. За да не се изгорите, може да сложите латексови ръкавици.

Добавяме олио или зехтин, малко масло и слагаме лука, морковите, целината, чесъна (цял, необелен), мащерката и дръжките на магданоза, нарязани на ситно. Запържваме около 15 минути на нисък пламък, за да може морковите да пуснат цвета си.
Chefs Tip: За по-интересен вкус на този етап може да сложите малко куркума, шафран или къри, както и малко лимонова кора.


