Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пътешествията на Le Poulet: Вкусът на магическите Родопи

Вижте как да приготвите пиле с грах и картофи по родопски. Снимка: Мира Дерменджиева
Вижте как да приготвите пиле с грах и картофи по родопски.

Начин на приготвяне:1. Пилето се разделя на основните му части. За тази рецепта може да използвате:
•	Месо от бут с кожа
•	Кълките с кожа
•	Гърди с кожа
•	Крилата







Снимка: Мира Дерменджиева
Начин на приготвяне:

1. Пилето се разделя на основните му части. За тази рецепта може да използвате:
• Месо от бут с кожа
• Кълките с кожа
• Гърди с кожа
• Крилата

2. Подготвяме и нарязваме:
•	Лука на ситно
•	Моркова на малки кубчета
•	Картофите на уеджис
•	Чесъна оставяме цял
•	Пилето оставяме на хубави отделни парчета и осоляваме.
2. Подготвяме и нарязваме:

• Лука на ситно
• Моркова на малки кубчета
• Картофите на уеджис
• Чесъна оставяме цял
• Пилето оставяме на хубави отделни парчета и осоляваме.

3. Загравяме голям тиган с дебело дъно на максимално, тигана трябва да пуши.
•	Добавяме олио или зехтин и даваме хубав, дълбок цвят на пилето;
•	Вадим пилето и добавяме картофите;
•	След 5 минути добавяме морковите, лука, чесъна и мащерката. Снимка: Мира Дерменджиева
3. Загравяме голям тиган с дебело дъно на максимално, тигана трябва да пуши.
• Добавяме олио или зехтин и даваме хубав, дълбок цвят на пилето;
• Вадим пилето и добавяме картофите;
• След 5 минути добавяме морковите, лука, чесъна и мащерката.

4. След още 5 минути добавяме граха, доматите, пилешкия бульон и чубрицата.
4. След още 5 минути добавяме граха, доматите, пилешкия бульон и чубрицата.

5. Оставете да къкри на средна температура около 7-8 минути. Прибавете магданоза и овкусете.

Снимка: Мира Дерменджиева
5. Оставете да къкри на средна температура около 7-8 минути. Прибавете магданоза и овкусете.

6. Сложете в съд за печене. Аранжирайте красиво пилето с кожата нагоре, сложете алуминиево фолио и печете на вентилатор на 180 градуса за 30-35 минути.

Снимка: Мира Дерменджиева
6. Сложете в съд за печене. Аранжирайте красиво пилето с кожата нагоре, сложете алуминиево фолио и печете на вентилатор на 180 градуса за 30-35 минути.

7. Ако искате пилето и картофите да са по-хубави, след като махнете фолиото, сложете фурната на 200 градуса или на функция барбекю, върнете във фурната и запечете горната част още около 10-15 минути. Така ще имате пиле и картофи с по-хубав цвят. Снимка: Мира Дерменджиева
7. Ако искате пилето и картофите да са по-хубави, след като махнете фолиото, сложете фурната на 200 градуса или на функция барбекю, върнете във фурната и запечете горната част още около 10-15 минути. Така ще имате пиле и картофи с по-хубав цвят.

8. Chefs Tip: Гответе красиво. Старайте се всичко да ви е нарязано равномерно и така финалният резултат ще е по-задоволителен. И още един съвет - не хвърляйте костите, след като сте хапнали, стават за бульон. Снимка: Мира Дерменджиева
8. Chefs Tip: Гответе красиво. Старайте се всичко да ви е нарязано равномерно и така финалният резултат ще е по-задоволителен. И още един съвет - не хвърляйте костите, след като сте хапнали, стават за бульон.