Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Статии свързани с пшенично брашно

10 "здравословни" храни, които е по-добре да избягвате

Хималайска сол


Отличителният розов нюанс в хималайската сол се дължи на миниатюрното количество железен оксид (или ръжда) в кристалите. 

Тя съдържа и малко количество калций, калий, желязо и магнезий, както и относително по-малко натрий в сравнение с традиционната готварска сол. 

Струва ли си обаче да харчите четири пъти повече средства, за да използвате хималайска сол? 

"Да, розовото й оцветяване се дължи на следите от минерали, но тяхното реално съдържание е близко до нулата. Няма защо да е опитвате да си набавите минерали през продукти като сол и захар. Фактът, че ползвате хималайска сол, не бива да ви кара да я приемате в по-големи количества, защото ефектът от прекалената й употреба е същият, какъвто би бил при всички останали видове сол", коментира Белати.
   

Най-четените