От ЦСКА показаха проектите за нов стадион

От ЦСКА показаха два проекта за нов стадион, какъвто се афишира да се строи на мястото на "Българска армия".

Две фирми са презентирали своите варианти пред ръководството на клуба, като в сайта на "червените" се уточнява, че се чака и трета визия, предложена от друга фирма.

Също така се уточнява, че "мащабният проект е на ниво предпроектно проучване" и че следват много процедури по избора на офертите, по съгласуването с държавата и общината на строителството и т.н.

Ето го и пълното съобщение в сайта на ЦСКА, както и четирите предоставени там графики от презентациите на проектите:

"Армейци,

основните акционери в клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов започнаха разглеждането на проектите за нов модерен стадион. В четвъртък две фирми презентираха пред тях своите концепции за бъдещето съоръжение на ЦСКА. Това са фирма "Вамос" с архитект Георги Савов (снимки 1 и 2) и фирма "Design Initiatives" с ръководител на екипа архитект Владо Вълков (снимки 3 и 4). Те запознаха собствениците на клуба с архитектурните планове и строителните решения.

В момента мащабният проект е на ниво "предпроектно проучване". Предстоят нелеки процедури в бъдеще освен по избора и одобрението на офертите, така и най-вече по съгласуване и сериозна съвместни работа с държавата и Столична община.

С разрешението на авторите и по желание на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, предоставяме постъпилите на този етап предложения на вниманието на многобройните червени привърженици. Идната седмица предстои разглеждането на още един проект от трета фирма."

Настоящият стадион на ЦСКА - "Българска армия", е построен през 1967 г. и е открит под името "Народна армия". Клубът никога не се е местил от този дом, който е в сърцето на Борисовата градина.

#1 boris 05.04.2019 в 11:30:44

Аз мога да направя доста по хубави рендери.

Новините

Най-четените