Поптодорова: Опитаха се да ме обезвредят, но няма да е лесно

Елена Поптодорова даде първото си интервю след случая на летището във Варшава, в което намекна, че кампанията срещу нея е "опит за обезвреждане" заради действията й като посланик на България в САЩ.

"Срещам се с много чужди посланици и естествено това е основна тема. Първият въпрос, който ми се задава е: Пресякохте ли чужди интереси? Да, пресякох. Точно във времето, когато бях в Америка и всякакви съмнителни фигури и организации се опитваха да получат легитимност чрез САЩ", каза Елена Поптодорова в интервю за Нова ТВ.

Тя отказа да назове поименно хората, които стоят зад кампанията, но посочи, че "те самите знаят как се опитваха да се домогнат до позиции в американски организации, за да могат да го сложат в CV-то на своите организации".

"Опитаха се да ме обезвредят. Аз съм обезвредена, но няма да стане толкова лесно", каза още Поптодорова.

Тя заяви, че се е почувствала "разчленена, не просто попарена" след инцидента на летището.

"Усещах се разпадната внезапно, несправедливо. Отначало мислих, че е с неясна цел, сега вече знам, че нищо не става случайно", каза Елена Поптодорова.

Тя посочи, че познава много добре мерките за сигурност по летищата и когато в самолета е установила наличието на неплатен крем, е изпаднала в "паника и невъзможност да намери правилното решение".

Поптодорова посочи, че спекулациите за "злоупотреба с дипломатическия й паспорт" са лъжи. Отхвърли и твърденията, че страда от "болестно състояние" и че този случай е "проява на рецидив".

"Това, което не мога да отмина и което в никакъв случай няма да простя, това е злоупотребата със смъртта на моето дете. Тези нещастни писачи поне да си бяха сверили елементарните факти. Моята Ясминка не почина на 4, а на 2 години и 8 месеца, падна не от 6 а от 12 етаж, апартаментът не е до НДК, е в Младост. Щом можеш да пишеш за най-тежките събития в живота на един човек, значи можеш за всичко. Някакъв циник да изведе медицинска диагноза - това няма да мине. Има мярка, която в България вече е пресечена", каза тя.

Поптодорова благодари за подкрепата на външния министър Ради Найденов, Ивайло Калфин, Соломон Паси, Асен Агов, Николай Слатински, Кирил Маричков, Петко Георгиев и др. Тя потвърди, че е приела предложението за работа от Паси в Атлантическия клуб.

#2 TheRock 13.03.2017 в 00:02:42

Но пък скъпата козметика действа! Браво! Само не става яано защо не си е платила взетото, та се е наловила да яа арестуват?!

#4 straight 13.03.2017 в 02:16:46

Цялата случка е голям срам и позор. Единственото обществено приемливо поведение е искрено и дълбоко разкаяние, последвано от скриване в дън земя за възможно най-дълго време. Както и оттегляне от всички заемани постове и длъжности в знак на смирение и покаяние. Така има шанс с времето да получи опрощение и реабилитация от обществото. Всичко друго е наглост и дебелоочие. Кражбата си е кражба! Няма оправдание, каквото и да каже. Това е предостатъчно да провали завинаги кариерата на всяка публична личност в "нормалния" свят. А такова агресивно-обвинително поведение само затвърждава вече натрупаната погнуса.

#6 sim4o 13.03.2017 в 10:08:35

.. straight | 13.03.201702:16 Цялата случка е голям срам и позор. Единственото обществено приемливо поведение е искрено и дълбоко разкаяние, последвано от скриване в дън земя за възможно най-дълго време. Както и оттегляне от всички заемани постове и длъжности в знак на смирение и покаяние. Така има шанс с времето да получи опрощение и реабилитация от обществото..." ------------------------------------ .. ... .. "Елена Поптодорова има нов висок пост - първи директор на новоучредения централноевропейски офис на Американския еврейски комитет във Варшава. През декември тя самата съобщи, че има работа във Варшава, където ще работи срещу насилието и за интеграцията на мигрантите..." Поптодорова и нейните заемани постове и длъжности в новоучредения централноевропейски офис на Американския еврейски комитет не ме интересуват .. ако ще- да си се оттегля от тях .. ако ще- наново да ги заема! Това си е работа на самия Комитет! Интересува ме, целта за която тя беше обявила, че ще работи - да оплюва т. нар. “'ксенофоби", "популисти", "националисти" в Централна Европа .. да лее сълзи за мигрантите и да тропа по масата, че трябвало било да се запретнем, па да ги интегрираме .. Опрощение и реабилитация, лично аз , не мисля да и давам ..

#7 SeaMan 13.03.2017 в 11:47:34

Госпожата е за театъра, не за политиката ! Ама евала , тая и дарба дава възможност да заблуди всеки който я мисли за клептоман !

#8 GETI 13.03.2017 в 13:12:06

едно обикновено човешко извинение щеше да и свърши 100 пъти по-добра работа. ..но пък стана ясно,кви се събират при Соломон Паси в Атлантическия клуб

#10 sim4o 13.03.2017 в 14:07:57

Manuela Gerenova | 13.03.201713:16 До някое време беше смешно. След това стана тъжно. В момента вече е направо трагично... ------------------------------------ .. ... .. "Елена Поптодорова има нов висок пост - първи директор на новоучредения централноевропейски офис на Американския еврейски комитет във Варшава. През декември тя самата съобщи, че има работа във Варшава, където ще работи срещу насилието и за интеграцията на мигрантите..." --------------------------------------- На мене нещата около Централноевропейския офис на Американския еврейски комитет във Варшава и неговата председателка, никога не са ми били смешни .. Ни основаването на новия офис на тази институция, ни прокламираните цели, са будили в мене усмивка ..

#11 altavista 14.03.2017 в 11:30:00

Щом е толкова засегната - да съди поляците, те пуснаха името й, без да има особена нужда. Или в чужбина сме по-ниски от тревата? Но да се оправдава как се е борила със злото преди доста години, и то сАмо е чакало да й го върне - не нам. Ленче ,нито ти си най-голямата крадла, нито българите са най-големите крадци. Но ти ни обвини, нали? Е, тогава не ходи с българския си дипломатически паспорт, ползвай си обикновени документи и никой няма да разбере какви ги вършиш. Всъщност може на сегашната си позиция да е забъркала нещо, но тя вече не е посланик, представител и т.н. на страната ни. Ако са я обезвреждали - не е заради интересите на България.

#12 Магарешки 15.03.2017 в 23:34:54

Резил, резил!

Новините

Най-четените