Румен Радев за гласуването в чужбина: "Сега на ход е парламента"

Президентът Румен Радев застана зад предложените промени от Министерство на правосъдието като приветства  "куража" на хората от ведомството. Той не влезе в детайли по предложенията. Заяви, че целта е била да се противопоставим на "целенасочено проникване и влияние върху обшеството и политическия живот". "Проблемите остават" - каза Радев, "те трябва да бъдат решени със закони". "След години разхищаване на нациналния суверенинет са необходими отговори и ефективни действия - законодателни и организационни" - поясни президентът.

Той прехвърли топката в ръцете на парламента, на чиито плещи "ляга отговорността за намиране на решение на тези проблеми".

"Това са бариери пред действия, насочени срешу нашата независимост"- добави Радев. Той посочи различните предложения за промени в три закона - за българското гражданство, за вероизповеданията и в изборния кодекс.

Според президента другите предложения освен касаещите изборния кодекс са останали извън фокуса на общия дебат.

Радев счита, че в случая "не става въпрос за ограничаване на права, а че най-важната защита за правата на българите зад граница е да могат се върнат в една независима и суверенна България".

Президентът каза още, че "дебатът извади политическата клика от една летаргия. Вярвам, че с един добър дебат ще се стигне и до по-добри предложения".

Той посочи, че в редица държави от ЕС има далеч по строги ограничения в редица държави от ЕС.

"Сега на ход е парламентът. Вярвам, че в него ше се намери мнозинство, което да има характер и да може да гласува нужните промени" - заключи Радев.

#1 niemen 11.04.2017 в 18:24:19

"Сега на ход е парламентът. Вярвам, че в него ше се намери мнозинство, което да има характер и да може да гласува нужните промени" - заключи Радев. Видно е, че макар и льотчик, президентът изглежда грамотен. За разлика от редакторите на кафето. Оправете си заглавието, илитерати!

#2 TheRock 11.04.2017 в 20:50:32

Да, за да ти започне процедура по импийчмънт за нарушаване на Конституцията.

#4 TheRock 12.04.2017 в 01:27:37

Българин-русофил по НТВ: Русия да освободи България както преди 139 г., но от Европа(видео) http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/balgarin-rusofil-po-ntv-rusiya-da-osvobodi-balgariya-kakto-predi-139-g-no-ot-evropa-video ======== Журналисти и анализатори на Кремъл – БСП е проруска, а Радев е избран за президент с наша помощ Руската НТВ посвещава специално едно от предаванията си „Място на срещата“ на резултатите от парламентарните избори в България. „Главна“ роля в него е отредена на българина Борис Анзов, който в Русия се представя като директор на Московското и Лондонското бюро на Медия мост. Доколко медията е реална и доколко е част от хибридната война на Кремъл срещу България, ще преценят читателите. Името на Анзов се появи у нас, след като руски медии съобщиха преди година, че български журналист е ранен в Сирия, а нито една българска медия нямаше свой кореспондент там. Анзов е известен русофил, а на пресконференциите на руското МВнР на не особено добър руски не пропуска да направи комплименти на говорителката Мария Захарова, че „изглежда особено ослепителна“ и я пита дали може да тренира заедно с нея във фитнеса и. Анзов подари на Захарова народна носия и я покани, заедно с останалите журналисти на „безплатна почивка в България“. Той е драматично, но не особено умно прокремълски настроен и често се оплаква пред руски медии, че срещу него са излезли цели 15 статии, в които той е разобличен като пропутински пропагандист. В конкретното предаване на НТВ на Анзов е отредена ролята на „Иван глупака“ – и водещите, и публиката открито му се подиграват, подвеждат и оставят да мънка неразбираемо на въпросите, които му задават. И Анзов мънка услужливо, потейки се, докато руските водещи и политолози се гаврят нагло с България и българите и си позволяват да сочат на българите какъв избор е трябвало да направят. Освен това демонстративно твърдят, че БСП е проруска партия, а президентът ни е също техен човек, избран с помощта на Кремъл. Публикуваме едно към едно стенограмата на предаването, за да получат българите непосредствена представа за какъв тип мръсна пропаганда, и за какъв тип слугинаж от страна на български „медии“ става дума в хибридната война срещу нас, която уви не е измислена.

#6 TheRock 13.04.2017 в 01:49:33

Има и видео! Но толкова ти е акъла да си го пуснеш! А междувременно Русия наложи вето в ООН на резолюцията за разследване на химическата атака, толкова с руското желание да се разбере истината. Щом Русия налага вето, то значи много добре знае кой стои зад атаката и иска да го прикрие. Позор за Русия!

#7 TheRock 13.04.2017 в 02:11:12

https://www.youtube.com/watch?v=5g0KyKcq0YE Специално за малоумните водолази!

#9 sim4o 13.04.2017 в 17:41:33

TheRock | 11.04.201720:50 Да, за да ти започне процедура по импийчмънт за нарушаване на Конституцията... ---------------------- A защо вие, седерастите тъпи си мислите все още , че с ценз за уседналост Конституцията се била нарушавала? Явно последните десетилетия, не сте изтрезнявали .. щом не знаете, че въпросът ВЕЧЕ бе разглеждан .. изискване за Уседналост БЕ ВЪВЕДЕНО през 2010 от ГЕРБ! ... "Конституционният съд се произнася, след като бе сезиран по казуса от депутати от БСП и ДПС... ... 10-месечната уседналост за изборите през тази година остава, защото не е атакувана пред Конституционния съд, обясни зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. ... По-рано днес депутатите приеха промени в Закона за гражданската регистрация, според които хората, променили настоящия си адрес в периода от 1 септември 2010 г. до 31 януари 2011 г. ... ... " Иска ви се на вас - троловете от БСП и ДПС да се преразгледат нещата .. ама не ! Каквото сте успели да направите през 2010 - това е ! Уседналост , в българското изборно право ИМА , колкото и да ви боде очите на вас - антибългарите ! Сган мръсна !

#10 TheRock 13.04.2017 в 20:28:56

scuba | 13.04.201714:04 Проскубана е на женка ти печката!

#11 TheRock 13.04.2017 в 20:29:45

sim4o | 13.04.201717:41 Да ти ЕПМ!

#12 sim4o 14.04.2017 в 02:15:04

Aнал от на Роко майка му на Околовръстното .. Парите отиват за издръжката на този тъй активен наш мислител! Нека поне един път седмично минаваме от там и подпомагаме семейството му .. Как ще я познаем ли? Ми най-тъпата .. каква друга би могла, да доведе на този свят наш Роко?

#13 TheRock 14.04.2017 в 11:03:34

sim4o | 14.04.201702:15 Да ти ЕПМ!

#14 sim4o 14.04.2017 в 13:32:01

TheRock | 14.04.201711:03 sim4o | 14.04.201702:15 Да ти ЕПМ! ---------------------- Aнтибългарската паплач .. усещате го, усещате .. та се гънете , лъжете и тъпо се опитвате да манипулирате ? А, сган соросоидно - седерастка .. ? ЕЙ КАК е била водена Дискусия, сган тъпа, през 2010 когато се въвежда , в българското изборно право ЦЕНЗ ЗА УСЕДНАЛОСТ .. ... ... "Една година ще е уседналостта .. решиха на второ четене депутатите на извънредно заседание за Изборния кодекс, което продължи почти 12 часа. Мнoзинството поиска депутатите да работят до полунощ, за да "насмогнат" с текстовете на кодекса от 400 страници, предаде "Медиапул". По този повод Мая Манолова от БСП заяви: "... Така или иначе творим безумия, нека поне те да бъдат оценени по достойнство от световната общественост". Въвежда се и изискване за уседналост на самите претенденти - те също ще трябва да са живели в съответната община .. , съобщи Дарик радио. Лишавате всички, които живеят в чужбина, от конституционното им право да гласуват, .. Четин Казак от ДПС. Малко след 20 ч. от партията на Ахмед Доган напуснаха пленарното заседание заради уседналостта, предаде БТА... Текстът за уседналостта изпокара депутатите. Най-ядосани бяха от ДПС.. " Пак сте ядосани, а Роко ?? Ама освен безсилно да се кълчите отстрани и да заплашвате , че сте щели да съдите този и онзи заради въобразени от вас , някакви си странни "нарушения на Конституцията" друго не може да направите .. Мандалото лопна, нещастничета .. още в 2010 Атака и ГЕРБ ви пернаха през антибългарските пръстчета !

#15 TheRock 16.04.2017 в 14:40:38

sim4o | 14.04.201713:32 Нека Господ ти отдаде заслуженото! Амин!

Новините

Най-четените