ИКЕА вече предлага вегетариански кюфтенца като част от кампанията си за по-здравословно хранене и начин на живот. От два дни в частта на храни и напитки на магазина вече се предлагат вегетарианските кюфтенца GRÖNSAKSBULLAR.
От компанията аргументират решението си със засиления интерес към храненето и здравословния начин на живот, както и към културните и социални аспекти на храната.
Новите кюфтенца в менюто ще бъдат алтернатива на традиционните шведски месни кюфтенца, които са и едно от най-популярните предложения в ИКЕА ресторант и ИКЕА Магазин за шведска храна. В тях има цели парченца зеленчуци, а рецептата им е създадена, за да ви осигурят необходимите нива на протеин. Тъй като не съдържат никакви продукти от животински произход, GRÖNSAKSBULLAR са подходящи не само за вегетарианци и хора, които искат да намалят консумацията си на месо, но и за вегани.
Компанията е решила и да намали хранителните отпадъци като ще повиши вниманието си върху производствените процеси. Стремежът на ИКЕА в близко бъдеще е да предлага и увеличи количеството на биологични продукти от сертифицирани източници. Затова и от лятото лято морската храна ще бъде изцяло сертифицирана по стандартите на ASC и MSC.
Сиренето е с пари, дет се казва