7 европейски гранда, чиито защити струват по-малко от Ван Дайк

Върджил ван Дайк се превърна в най-скъпия защитник в историята на футбола, след като Ливърпул плати 78,8 милиона евро за него на Саутхемптън.

26-годишният холандски централен бранител бе трансферна цел на Юрген Клоп още миналото лято, но до сделка между „светците“ и мърсисайдци така и не се стигна.

Ван Дайк с нетърпение очаква дебюта си с червения екип, като той може да дойде още в петък, и то в местно дерби срещу Евертън в мач от третия кръг на ФА Къп.

„Чувствам се готов. Както знаете, не играх в последните два мача за Саутхемптън, но съм готов. С нетърпение очаквам шанса си“, сподели Ван Дайк пред официалния сайт на Ливърпул.

Въпреки че холандецът остана на „Сейнт Мерис“ след лятото, постепенно бе изваден от състава от Маурисио Пелегрино и пропусна мачовете срещу Хъдърсфийлд и Тотнъм в края на декември.

Без съмнение, Ван Дайк е един от най-качествените бранители в цялата Висша лига, но абсолютно всички повдигнаха подозрително вежди, когато чуха за астрономическата му цена.

Всъщност – тя е доста по-висока от тази на целите защити, от по четирима или петима човека, на някои от най-големите отбори на Стария континент, включително Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Ювентус.

Вижте повече в галерията.

Новините

Най-четените