Как си представяте отбора на сезона в Англия?

Трудно е да си представим, че остана време и съпротивителни сили на преследвачите на Челси да завържат сезона до нивата на миналия сезон, но все пак първенството на Острова е доста интересно.

С шест точки пред Манчестър Сити и с мач по-малко, Жозе Моуриньо вероятно ще си скъса треньорския лиценз, ако изпусне титлата.

Но за един месец Челси загуби точки в домакинствата си на Бърнли и Саутхемптън, а конкурентите няма да пропуснат да постават под напрежение лондончани, ако им се отдаде такава възможност.

В средата на април на "Стамфорд Бридж" пристига Манчестър Юнайтед, а седмица по-късно предстои гостуване на Арсенал.

Два кръга преди края на кампанията в западен Лондон идва Ливърпул, така че "сините" имат още къде да губят точки.

Но преди заключителната четвъртина на сезона в Англия нека погледнем и някои статистики.

Лидерите Челси и Манчестър Сити са с най-резултатните нападения, като "гражданите" са отбелязали с един гол повече - 62 срещу 61, но и в мач повече.

Отбраната на Челси е и втората най-стабилна в Премиършип с 25 допуснати попадения. Лидер по този показател е Саутхемптън със само 21 гола във вратата си.

Куинс Парк Рейнджърс е най-рехав отзад - 54 допуснати попадения, а Астън Вила най-трудно е намирал вратата на противника - само 19 пъти в 30 мача.

Петицата по най-висока посещаемост на домакинските мачове изглежда така:

1. Манчестър Юнайтед (75.325), 2. Арсенал (59.982), 3. Нюкасъл (50.835), 4. Манчестър Сити (45.425), 5. Ливърпул (44.658).

Диего Коста и Хари Кейн са лидери в голмайсторската листа с 19 отбелязани гола от началото на шампионата, а трети на две попадения зад тях е Серхио Агуеро.

Въз основа на представянето им до момента "Guardian" излъчи футболистите, които биха попаднали в отбора на сезона, ако той приключваше сега. Вижте ги в галерията.

Новините

Най-четените