Ужасяващите решения на Евертън: 4 звезди, които клубът изпусна в последните години

Бившият спортен директор на Евертън Дейвид Уолш разкри ужасяващите решения, които са били взети в клуба в последните две години.

„Карамелите“ са имали възможност да привлекат някои от звездите на Висшата лига, преди да се превърнат в такива, както и най-желания тийнейджър в момента Ерлинг Хааланд.

Уолш е известен с добрата си трансферна политика от времето си в Лестър, когато привлече Н‘Голо Канте за само шест милиона евро от Каен, след което „лисиците“ триумфираха с титлата.

Спортният директор обаче нямаше същия успех в Евертън, откъдето бе уволнен година и половина след пристигането си от Лестър.

„Веднага щом пристигнах в Евертън, ми предложиха Андрю Робъртсън и Хари Магуайър за само 23 милиона евро, когато двамата още играеха за Хъл Сити. Но клубът отказа – каза Уолш пред „The Athletic“.

Можех да сключа сделка и за Джони Еванс, преди да отиде в Лестър, но клубът отново не пожела. Ерлинг Хааланд – нападателят на РБ Залцбург, беше тук с баща си и бяха готови да подпишат за трансфер срещу четири милиона евро, но клубът отново не ме подкрепи.“

Впоследствие, отказаните от Евертън впечатляват за клубовете си.

Андрю Робъртсън премина в Ливърпул срещу девет милиона евро, след което спечели Шампионската лига и се превърна в един от най-добрите крайни защитници в света.

Хари Магуайър напусна Хъл в посока Лестър също през 2017-а, а две години по-късно Манчестър Юнайтед плати за него рекордните за защитник 87 млн. евро.

Джони Еванс премина в Лестър и в момента е част от най-добрата защита във Висшата лига – по-добра дори от тази на Ливърпул и Манчестър Сити, с допуснати едва осем гола в първите 12 мача.

Ерлинг Хааланд пък се превърна в тийн сензация и има впечатляващите 26 гола в 18 мача във всички състезания от началото на сезона, привличайки интереса на Манчестър Юнайтед.

Новините

Най-четените