Бебетата на Фъргюсън, които станаха треньори

Беше въпрос само на време Гари Невил да получи първото си сериозно назначение като треньор в европейския футбол. Легендарният защитник на Манчестър Юнайтед отдавна се бе утвърдил като един от най-харесваните телевизионни анализатори на Острова. А заради поканата от Валенсия отказа 5-годишен договор със Sky Sports на стойност 15 млн. паунда.

На пръв поглед Гари скача направо в дълбокото - в голям клуб от друга държава. Решението му обаче е напълно логично  - вече половин година като асистент във Валенсия работи брат му Фил. А собственикът на отбора - сингапурският милиардер Питър Лим, притежава и част от акциите на аматьорския тим Салфорд. Там инвестират още Райън Гигс, Поул Скоулс, Ники Бът и братя Невил.

Така че босът се познава добре с новия треньор. И очевидно е оценил по достойнство футболните му познания. Време е да ги видим претворени на терена, а не само на телевизионния екран.

Кои са останалите играчи от звездното поколение на "Олд Трафорд" от 90-те, които попиваха с широко отворени очи от сър Алекс Фъргюсън и днес градят кариери като наставници? Вижте някои от тях в галерията.

Новините

Най-четените