С какво ще запомним финала на Евро 2016

Когато Кристиано Роналдо напусна терена на "Стад дьо Франс" контузен още в 25-та минута, дори и най-големите оптимисти, че Португалия може да се пребори с Франция за европейската титла, загубиха вяра.

Иберийците не само останаха без най-силния си футболист, а и без истинския си лидер и мотиватор, от който се очакваше чудото.

Но съдбата бе решила, че Португалия ще вдигне купата и без помощта на суперзвездата си и отхвърленият от Суонси Едер хвърли в делириум червената част на стадиона и цялата нация с красиво попадение в 109-та минута.

Нападателят бе привлечен от уелския тим миналото лято срещу 5 млн. паунда, но след 13 мача без попадение бе преотстъпен на Лил.

По-късно френският тим откупи правата на 28-годишния бивш играч на Академика и Брага, който възроди кариерата си и отбеляза 6 гола за новия си отбор, помагайки му да се класира пети и да си осигури участие в турнира Лига Европа.

Едер се успокои в Лил, но едва ли е вярвал, че ще се превърне в герой на европейското и името му ще остане завинаги в историята. Това вече е факт.

Вижте в галерията няколко неща, с които ще запомним финала на Евро 2016.

Новините

Най-четените