15 изумителни места, на които се играе футбол

И там се играе футбол.

Играта, която е запленила милиони, може да гледаме и на "Сантяго Бернабеу" и "Уембли", но играем по паркове, игрища и теренчета.

Има няколко места в света, където футбол се практикува сякаш напук на логиката, природата, климата и надморската височина. А и напук на динамиката и модерността на бетонното ежедневие - както е например с Токио и неговия "Адидас футзал парк".

Това са само 15 места, на които живописни терени, появили се сякаш в нищото, дават възможност на местните хора да играят футбол.

Дори Дядо Коледа го прави. Вече е доказано!

Защото се оказва, че в Гренландия си има съвсем прилично футболно игрище. Така че не се чудете защо старецът с брадата е в такава отлична форма в края на годината...

Шегата настрана - в нашия регион също има уникални места за футбол, някои от които са домове дори на клубове от втора и трета дивизия. В Хърватия стадионът на Госпин Долац изумява, тъй като е съсед на невероятно красиво езеро.

В Словения си имат Пиран - украшение като град, но и с уникален стадион на брега на Адриатическо море. Населението на градчето е само около 4000 души, но стадиончето е за 1500!

А като видите разположението му, как да не отидете на мач там!?

Ето 15 гледки от изумителни места, на които се играе футбол.

#1 ImaIma 17.01.2015 в 11:32:12

На втората снимка ми е забавно кой гони топката.

Новините

Най-четените