Супер Буфон донесе победата на Юве над Интер след дузпи

Ювентус победи Интер с 5:4 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време) в страхотен мач от приятелския турнир International Champions Cup.

Матейс де Лихт си отбеляза автогол при дебюта си като титуляр за Ювентус при равенството 1:1, а крайният резултат в редовното време оформи Кристиано Роналдо през второто полувреме, благодарение на рикошет след удар от пряк свободен удар.

Двубоят, игран на националния стадион в Сингапур, не бе типичната контрола и повече приличаше на истинско дерби от Серия „А“, като двамата треньори направиха повечето си смени към края на срещата.

Матейс де Лихт си отбеляза нелеп автогол още в 10-ата минута при опит да изчисти удар към вратата на Шчесни. До края на полувремето Интер бе по-добрият отбор на терена, но не успя да вкара втори гол.

Вторите 45 минути започнаха с надмощие на на Юве и още в началото играчите на Маурицио Сари имаха претенции за дузпа след избутване в гръб на Кристиано Роналдо, но съдията си замълча.

В 68-ата минута обаче Роналдо дочака своя момент и благодарение на рикошет в стената след изпълнение на пряк свободен удар изравни резултата.

Минути по-късно Кристиано остана очи в очи с резервния вратар Падели, който се бе появил на почивката на мястото на Ханданович. Португалецът успя да го преодолее, но стражът на Юве възстанови позицията си и с перфектен шпагат предотврати втори гол във вратата си.

До края на мача и двамата треньори направиха по още няколко промени в съставите си, но до по-сериозно положение пред двете врати не се стигна и равенството 1:1 се запази до последния съдийски сигнал. И така се стигна до дузпите.

Там великият Джанлуиджи Буфон показа, че още го може и спаси три удара от бялата точка, с което донесе победата на Ювентус. В грешници за Интер се превърнаха Ранокия, Лонго и Борха Валеро, а за Юве от бялата точка пропуснаха новото попълнение Адриен Рабио, който шутира над вратата и Бернардески, който разтресе горната греда.

Успехът за „бианконерите“ идва след загубата с 2:3 от Тотнъм в първата им контрола. Загубата пък е втора поредна за Интер, след като преди това падна с 0:1 от Манчестър Юнайтед.

Новините

Най-четените