Ще се върне ли Джерард под наем в Ливърпул?

Изпълнителният директор на Ливърпул Йън Еър остави отворена вратата за един от най-верните синове на клуба в цялата история на "червените".

През лятото Стивън Джерард ще напусна "Анфийлд роуд" като герой, за да приеме предизвикателството на американския ЛА Галакси, но капитанът е добре дошъл, ако реши да се върне под наем в клуба на сърцето си.

Това бе потвърдено още от собственика Джон Хенри и мениджъра Брендън Роджърс.

"Казах директно на Стивън и неговите мениджъри, че той е част от семейството. Това, че си тръгва след края на сезона, не означава, че повече няма да го видим в Ливърпул. Детайлите са все още неизвестни, но ще поддържаме редовен контакт с него и се надявам, че ще се завърне на "Анфийлд". Същата е надеждата на собственика ни и на нашия треньор", каза Еър.

Попитан дали говори за наем през следващия януари, директорът отговори:

"Възможно е. Това е честа практика в МЛС и е нещо, което сме обсъждали с Джерард и представителите му. Стиви носи ДНК-то на отбора в себе си и не може да си тръгне просто така", добави той.

Миналата седмица легендата изплю камъчето, че е щял да преподпише, но от клуба са се забавили с офертата за нов договор.

Чакал до ноември, след което започнал преговори с американците. Той решил да потърси нова алтернатива, след като станало ясно, че игровото му време ще бъде редуцирано заради факта, че е най-възрастният в отбора.

Еър обаче се опита да обясни, че не става въпрос за забавяне на новото предложение и това не е повлияло на избора на бившия английски капитан.

"Нека приемем, че през лятото бяхме отправили офертата си и той бе преподписал. Не мисля, че днес ситуацията щеше да е по-различна. Както всеки играч във всеки клуб, ако изведнъж започне да не играе толкова редовно, си казва: "Може би това не ми е мястото в този момент". Стивън даже и да беше подписал, нещата щяха да същите", категоричен е Еър.

"И друг път ни се е случвало с много заслужили играчи. Веднъж един от тях, няма да му споменавам името, дойде и ми каза директно, че повече не е доволен тук. И Стивън Джерард имаше това предвид.

Дори и да имаше нов договор, той пак можеше да не играе всяка седмица. След толкова години, в които е бил един от най-важните фактори, не му се ще да играе частична роля.

Той иска да приключи кариерата си на върха и съм сигурен, че така ще бъде", завърши изпълнителният директор на "червените".

Новините

Най-четените