Вземи го ти!

Часовникът цъка - до петък в полунощ трансферният прозорец все още е отворен и в добрите традиции на последните няколко години се чакат сериозни сделки в последния миг. Но на кой какво му трябва от силните отбори в Европа? И къде е бъдещето на Бербатов - въпорсът, който ни занимава най-много.

Милан отчаяно има нужда от поне две големи имена, едно в нападение и едно в халфовата линия. Лятната разпродажба на Антонио Касано и Златан Ибрахимович, както и на стълба в защитата Тиаго Силва, разгневи тифозите. Седемкратният европейски шампион тръгна със загуба у дома в първенството, а селекция няма. Тук Бербатов би паснал идеално, но май не е в плановете.

Ювентус ще вземе деветка преди края на трансферния прозорец, но май това няма да е нашето момче. Фаворит е Фернандо Йоренте от Атлетик (Билбао). На шампионите на Италия наглед не им трябва кой знае какво като попълнения, защото имат 20-ина равностойни играчи.

Арсенал се оглежда за нападател, което не е учудващо с оглед на голямата нула, която седи в актива на отбора след първите два кръга. 0-0  и 0-0. В атака се разчита на недоказаните на ниво Висша лига новопривлечени Оливие Жиру и Лукас Подолски, а в запас са головите неудачници Жервиньо, Уолкът, Чамак... На Венгер му трябва нападател и това изглежда точното място за Бербатов - познатият му отлично Северен Лондон, първенството, в което се чувства чудесно от 6 години и един отбор с техничен и комбинативен стил зад него.

Последното изречение може да бъде копирано и край името на съперника от същата част на английската столица - Тотнъм. Тук останаха само двама нападатели в лицето на Джърмейн Дефоу и Еманюел Адебайор. И двамата са толкова непостоянни, че е наложително да бъде привлечен поне още един. Освен това Тотнъм има нужда от силна креативна фигура за средата на терена, след като Лука Модрич вече е в Реал, а Рафаел ван дер Ваарт не спира да мрънка и да иска да си ходи. Тук Бербатов също пасва идеално, а и е бивш играч на клуба - тоест знае отлично обстановката и е харесван от феновете, въпреки начина по който си тръгна.

Челси също е на пазара за нападател, след като вече похарчи почти 100 милиона за халфове и защитници. На практика Фернандо Торес няма сериозна алтернатива, а това с оглед на очертаващите се поне 55-60 мача за отбора през сезона, може да се окаже проблем. Бербатов? На тази цена и с неговото CV - защо не? Но всъщност е трудно да си представим Фъргюсън да продаде дори развалени ябълки на конкурент за титлата, камо ли един от сериозните си футболисти.

Борусия (Дортмунд) също изненадващо се оглежда за нападател в края на прозореца за трансфери. След трудното 2:1 над Вердер треньорът на шампиона Юрген Клоп съзря, че няма много алтернативи на Робърт Левандовски на върха на атаката, а разполага с невероятен офанзивен потенциал зад него. Нищо чудно Борусия да посегне към още една чиста деветка в края на пазарния месец. Би било странно това да е Бербатов, защото той не пасва на политиката на Клоп за подбор на младоци.

Валенсия иска, но изглежда не може да си позволи още един силен централен нападател. Белезите по финансовите книжа на клуба още са забележими, след като преди 2 години той бе пред фалит. Тогава продажбите на Давид Вия и Давид Силва спасиха положението, както и влизането на свежи пари от спонсори. Сега Валенсия пак играе приятен футбол и е много здрав отбор, но личи, че трябва алтернатива на Роберто Солдадо. Бербатов? Би било идеално разрешение за него в този прекрасен град, първенство с удобен за него стил и профил, както и отбор, който не е месомелачка като Манчестър Юнайтед с високи стандарти и изисквания всеки ден.

Реалистичните варианти за Бербатов обаче са други. Фиорентина, Фулъм и вероятно още един-два отбора от Италия се очертават като единствените сериозно заинтересовани. Все пак нищо не се знае - в последните часове и минути преди хлопването на прозореца често се случват чудеса.

#1 Оня Дето Го Трият 28.08.2012 в 11:08:49

Милан, Ювентус, Челси Само националния отбор на Бразилия сте пропуснали.... На тия отбори им трябва някой да вкара единствения гол в мача, а не петия гол срещу Стоук Сити като домакин (примерно). Така че пОсмалете малко - Фулъм и Фиорентина май са по-реалистични....

#3 Aaauaa 28.08.2012 в 16:08:53

Борачо, Бербатов Е най-големия български футболист. Пък ти можеш да го наричаш както си искаш. В крайна сметка завистта е толкова популярна ...

#5 Aaauaa 28.08.2012 в 18:36:04

Борачо, това си е твое мнение. Този футболист, от който на някого си някакви лампички били светвали (ама преди 20 години), сега е известен единствено със скромния си интелект и големия си късмет (а и както велик професионалист във футбола - справка великата му треньорска кариера. от някъде да не са го гонили?)

#6 beavis 28.08.2012 в 19:10:36

Аре, моля ви, имена като споменатите две да не се поставят в едно изречение с фразата "най-велик български футболист". Просто е обидно за най-великия, който, както знаем, е Георги Аспарухов-Гунди. Хора, които е адекватно да бъдат поставяни близо до него, са Красимир Балъков, Христо Бонев, Димитър Якимов и другият велик покойник Никола Котков. В такъв пантеон на футболни богове място за ками и кюрди с ограничени технически възможности, компенсирани с много хъс и простотия, просто няма...

Новините

Най-четените