... И с чувство за хумор

В издирване на мъже с чувство за хумор (на първо място), си съставих свой собствен тест за откриване на този рудимент сред представителите на другия пол.

1. Колко често ви разсмива един мъж?

Отговори:

а. почти всеки ден

б. един път седмично

в. един месечно

г. не мога да се сетя

Ако не зачеркнете един от първите два отговора, бягайте надалеч.

2. С какво ви разсмива?

Отговори:

а. фраза, забавна историйка

б. самоирония

в. язвителен е

г. умее да иронизира другите

Правилни са пак първите два отговора.

3. Ставали ли сте обект на шегите му?

Отговори:

а. рядко, не боли

б. и аз го майтапя

в. смях през сълзи е

г. гледам да не попадам на мушката

Излишно е да казвам кои са верните отговори.

Прекрасно е да се посмееш с някого. Само да не е в стила на Джим Кери или разни скечове на "Комиците". И е леко - и разкошно - да се живее с човек, готов да се надсмее първо над себе си, после над останалите.

Затова съвсем искрено много жени отреждат първенство при отговора на въпроса: "Какви мъже харесвате?" на "С чувство за хумор". Не знам дали това има нещо общо с намерението им да искат и деца от същите тия мъже. Няма да доказвам еволюционния импулс на "Светът е оцелял, защото се е смял". Но връзките със сигурност.

Само не се заблуждавайте - обратното не е в сила. На повечето мъже не им допадат жени с чувство за хумор. Смятат ги за грешка на природата, или избягват да се заседяват дълго с такива жени... Къде по-приятно е някой да кима в унес/съгласие/възхищение насреща или да оформя по някое възклицанийце.

Нямам предвид разни грубиянки, които пробват да се държат по "мъжки", да говорят дръпнато и да удрят толкова бири, колкото и мъжете край/с тях. (Тийнеджърките метълки не се броят.) Гледала съм доста кофти сцени по тоя повод - бруталистките накрая се размазват в пиянски откровения или ги избива да се правят на амазонки.

Разбира се, чувството за хумор, което, несъмнено, съдържа и самоирония, защото иначе си е просто обикновена човешка злоба, изчезва с напредването на възрастта. (Доказано.) Нацупените и опнати физиономии стават традиционен изглед след 40-те, при някои даже и след 35.

Затова дръжте очите и ушите си отворени, ако чуете отнякъде смях.

Обаче жените продължават да си търсят мъже с чувство за хумор - или поне неуморно пишат това клише из сайтове за запознанства или подсмърчат на приятелки. (Нищо, че в проникновенията си отпреди век и половина за женската природа Петко Славейков беше писал, че "На жените аресуват повече трагедиите, а не комедиите...")

Къде ги тез мъже? Вероятно няколко късметлийки са бууквали първите появили се, а за всички останали е предвиден по един екземпляр от Джером К. Джером в чантата, за да си напомняме, че някога на Земята е живял и такъв вид...

Наскоро слушах половин час -  без да прекъсвам, освен с очакваните от мен възклицания, разказ на познат, който описваше със саркастичен садизъм колеги от офиса си. Транжира ги безупречно - първо отдели главата от тялото, костите, кожата, дрехите, после ми ги сервира на порции. Алангле.

От този изблик на "остроумие", накъсван поне от трийсетина "аз", разбрах колко недооценен се чувства, какво високо мнение има за себе си и какъв диктатор се крие под раираната маркова ризка на "смешника". От теб ще стане чудесно шефче, реших да го избъзикам. "Направо ще ги размажа!", беше отговорът. Взел се е толкова насериозно, че си е страшничко.

За себе си съм избрала да държа такива хора на едно питие разстояние. Просто са зли.

Та кога за последно се посмяхте заедно с човека до себе си?

#1 AlahAkbar 04.09.2011 в 10:31:58

Айде стига глупости

#3 Cvetelina 04.09.2011 в 12:22:29

Хубава статия

#5 Чинчифон 04.09.2011 в 15:29:21

Жени анализират мъже?Това е чудесно,защото природата се е постарала доста за да направи мъжете и жените достатъчно различими.В същност видимо са напълно различими-по една глава,два крака и т.н.По-голямото дупе при дамите се компенсира от по-голяма глава при кавалерите.

#6 Crowd Control 04.09.2011 в 16:41:16

Хубава статия, аз чуството за хумор си го имам и му се наслаждавам, но какво да кажем за жените, които решават, че "тоя си се смее там и пуска шеги (разбирай "говори глупости"), следователно значи е несериозен"? Друго си е да си сериозен и мълчалив мрачен тип, който гледа като теле и излъчва мистериозна за жените аура. И нямаше да има проблем с такива жени, ако не бяха толкова разпространен вид. Попаднеш ли два-три пъти на някоя от въпросната група и проявите на чуството ти за хумор спада значително, когато си на среща.

#7 Mavado 04.09.2011 в 19:43:52

Приятна статия. Старая се около мен да има винаги хора с позитивно настроение и чувство за хумор, негативните хора ме натоварват с вечното си самосъжаление и липса на желание за всякаква инициативност.

#8 Rowan 04.09.2011 в 22:40:41

А Мануела, тука си има история творчеството на Миранда. Първо искаше милионер, после кандиса на балканец, сега само хумора и е достатъчен. Предполагаемо заглавие на следващата и статия - "Искам мъж, к'ъв да е, само да е мъж". Деа и хейтъра съм деа, ма то жените ако знаехте какво искате, нямаше да се налага, да си търсите мъже ... по няколко десетки пъти

#9 Kolinsky 04.09.2011 в 23:09:56

Може ли и после да пуснем и една "Колко често му пускате на вашия" а) Два пъти на ден б) Седмично в) Тоя месец май правихме нещо г) А той какво ми купи? Да казвам ли кои са правилните отговори или...?

#11 sarfios 05.09.2011 в 08:22:47

Колко често готви жена ви? А) Разбира се, че всеки ден поне два пъти. Б) Веднъж дневено В) Май миналата седмица сготви Г) Без това не може да се яде, какво значение има колко често готви И... agrhm... *khumm* *khumm* от дълбоките психоанализи трябва ние мъжете да бягаме с всички сили. Не наистина. Освен, че повечето жени не могат да готвят нито са умни, възпитани и красиви, често има и някои които са претенциозни и само се оплакват. Е кажи ми братче к'ва тая развалена стока...

#12 Ближи си сладоледа 05.09.2011 в 10:30:07

11 sarfios " Освен, че повечето жени не могат да готвят нито са умни, възпитани и красиви, често има и някои които са претенциозни и само се оплакват. Е кажи ми братче к'ва тая развалена стока..." Пич, абсолютно си прав! Кажи ми ся, що ги търпите с години?

#13 Cvetelina 05.09.2011 в 10:35:48

Жените са развалена стока, мъжете са мухльовци ... Вечния дебат! Аз съм на мнение, че който много се оплаква от другия пол, да спи със своя като мисли, че е по-добър

#15 корейче 05.09.2011 в 14:51:36

Аз не разбрах защо е лошо жената да има чувство за хумор - мъже, наистина ли бягате от такива жени? Почти всичките ми приятелки има страхотно чувство за хумор, заедно се забавляваме, забавляваме се и с момчетата - момичетата, които само стоят и чакат да ги забавляват, само кимат и се смеят, са скучни за мен. Аз самата често се шегувам с всичко, дори и със себе си, но и с останалите без злоба. Явно съм много мъжествена...

#16 Mavado 05.09.2011 в 16:53:53

От тия жени бягат само мъжете, които са натоварени с комплекси и не могат да приемат критика за себе си.

#18 Ridik Ivankin 05.09.2011 в 20:24:01

Темата е хубаво подбрана - струва си партньорът ти да е с чувство за хумор. Хуморът освежава, сплотява, създава настроение. Особено подходящо е да бъдеш с жена, която има чувство за хумор и е умна. Умната жена е стимул за личното усъвършенствуване. Хуморът често е и гаранция за снемане на притесненията при спонтанния секс...

#19 durex 06.09.2011 в 23:00:38

"DUREX на Миранда думаше" (либрето за съвременна поп-фолк опера по мотиви от народното творчество) Мирандо,ле,моме хубава! Хубава и още статии пишеща! Статии и още аналитични! Аналитични и даже психоаналитични! Що ли ми Мирандо тъгуваш? Тъгуваш и още жалиш! За момци с чувство за хумор! За хумор и още за самоирония! Дето да си мадами разсмиват! Разсмиват и още забавляват! Не тъгувай Мирандо,ле,моме гиздава! Гиздава и още учена! Те момци хумор си имат! И хумор,че и самоирония,даже! Ама чуй,какво ще ти кажа! Да чуеш,та да запомниш! Мъж да си,не ти е роля,на жени клоун да бъдеш! Клоун и още палячо! Щото жена се лесно разсмива! Ама със плоски майтапи! Силното чувство за хумор,Мирандо,ле,иска двама в играта! Двама с ъкъл! Ъкъл и още въображение! Въображение и още самоирония! Там ще да е Мирандо,ле,болката твоя! Твоята и още женската! Че тез трите фактора важни! Ъкъл,въображение и самоирония! Се много трудно намират Мирандо,ле,сред твои сестрици и посестрими! И даже да се намират,те се не може развият! Развият и още разцъфнат! Щото ви е такава средата! Средата и още природата - женската! Да карате все по плиткото! Плиткото и още емоционалното! А дълбокия хумор,Мирандо,ле,на плитко не вирее! Не вирее а само линее! Не чакай от него само шеги и закачки! Майтапи и леки задевки! На него му трябват води дълбоки! И хоризонти широки! Че кога се свободен човек шегува,над него сайбия нема! Той се от никой не плаши и никому глава не свежда! Свободният хумор е страшна сила и него не можеш завърза! Той див звяр е на разума,момне ле аналитична! А кога се озъби и смъртта потреперва! И на истината юзда слага!

#20 dannyb 07.09.2011 в 10:51:02

На въпроса - всеки ден. И какъв е проблемът да пия повече бира от мъжа ми?! Бирата е полезна за бъбреците и няма нищо общо със женствеността. Аз и с отбрани вина мога да се напоркам зловещо.

Новините

Най-четените