Ердоган: Турция няма нужда вече да става член на ЕС

Турският държавен глава Реджеп Ердоган каза на откриването на парламентарния сезон, че Турция вече няма нужда да става член на Европейския съюз. Ердоган допълни, че турската молба за членство е от 1959-а и турското търпение се е изчерпало.

Според турският президент ако Евросъюзът постигне пробив, има само един път, а именно членство на Турция в съюза като начало на икономическо и културно разширяване. При това положение страната е готова да допринесе за бъдещето на Европа, но в противен случай това не е от голямо значение за Анкара и тя ще продължи да следва пътя си.

За референдума за независимост на Кюрдския автономен район в Ирак Ердоган каза, че Ебрил ще плати за действията си. Той добави, че опасност за Турция от създалата се ситуация няма да бъде търпяна.

#1 Гризли 02.10.2017 в 11:37:58

Лисицата веднъж умирала от глад. Но зърнала лоза високо над земята - с узряло грозде в тъмен цвят, и много сладък сок в зърната. Не можела, уви, да го достигне тя и рекла озлобено: "Зеленичко е май, за моята уста!" Лафонтен

#2 dedo adji 02.10.2017 в 12:48:17

Според турският президент ако Евросъюзът постигне пробив, има само един път, а именно членство на Турция в съюза като начало на икономическо и културно разширяване. _ _ _ _ _ _ Вай, закъде е Европа без турска култура? Ама що е то? Загива ли Европейската култура без рахат локум и кючек? За други турски културни постижения не съм чувал. Икономиката също ще преживее и без турски принос. Турският пробив ще бъде пробойна, която ще потопи европейския кораб. Да им го кажем на разбираем за тях език. Гит Азияда кирли читаклар.

#3 TheRock 02.10.2017 в 13:17:03

Влезте в Евразийския съюз на Путлер, фесове тъпи! Роснефт ще ви организира Кюрдистан, и ще останете само с Цариград!

Новините

Най-четените