Сирийският президент обвини Запада за бежанците

Президентът на Сирия Башал Асад обвини Запада, че подкрепя „терористите" - че това е основната причина за бежанската вълна, която връхлетя Европа. В интервю за руски медии Асад отхвърли възможността сам да се оттегли, за да угоди на Запада. Турция и Саудитска Арабия също за са сваляне на режима в Дамаск, който удържа на демократичните протести преди три години, военната конфронтация с опозицията и в момента на офанзивата на „Ислямска държава".

Русия предлага джихадистите да бъдат спрени с широка международна коалиция, която да включва и силите на Асад - междувременно Кремъл им оказва военна помощ, но САЩ и други западни държави категорично настояват, че Асад няма място в евентуално бъдещо обединение срещу „Ислямска държава".

Докато Москва и Вашингтон усилено разговарят по този въпрос в последните дни, Асад обвини Турция, защото е изиграла ключова роля за възхода на Ислямска държава" и свързания с Ал Каида Фронт "Ан Нусра". Турция отхвърля тези обвинения, макар че те идват и от други посоки.

„Въпросът не е в това,дали Европа приема или не бежанци, а в това, че е необходимо да се отстрани първопричината за дадения проблем. Ако европейците ги вълнува съдбата на бежанците, нека престанат да подкрепят терористите. Това е нашето мнение по този проблем. В това е същността на въпроса за бежанците", коментира Асад, цитиран от ТАСС.

Сирийският диктатор твърди, че ще сдаде властта, когато народа поиска това, а не западните правителства.

#1 паяка 16.09.2015 в 16:56:02

"САЩ и други западни държави категорично настояват, че Асад няма място в евентуално бъдещо обединение срещу „Ислямска държава"." Еййййййй, монополистисти , брей!

#3 Conspirator 16.09.2015 в 20:26:00

Свински,прекаленият шабец гой и на Йехова не е драг. Няма как да направиш разлика между светски диктаторски режим и абсолютна монархия,където законите на шериата са алфата и омегата,а на жените дори им разрешиха да си купуват гащи сами. Няма как да ти ''стопли" главата,че главният съюзник на САЩ/след Израел/в Близкия изток е Саудитска Арабия и "демократичните''уахабитски петродолари разсипаха Сирия,а не Асад,глупако! Няма как да се сравняват светските диктаторски/наследствени/ режими в Азербайджан и Туркменистан с този в Сирия.Там са ''наши''кучи синове!

#5 Dox 16.09.2015 в 21:52:25

Свински, Ти тоя виц за сушата в Сирия чел ли си го някъде или си решил да се пробваш сам тоя път? Преди войната икономиката на страната е била зависима от износа на нефт, нефтопродукти, фосфатни торове, а като икономика със силна държавна намеса едва ли са допуснали грешката да намалят драстично процента на обработваема земя с изкуствено напояване. Нещо не си спомням ООН да е призовавала да се помогне на "бедстващите от сушата" в Сирия. Да инициира програми за преодоляване на кризата от тая "суша"? Истинската причина е, че Сирия се оказа пречка за прокарването на газова тръба от Катар до бреговете на Южна Европа - с цел Газпром да не продава пък чак толкова много,

#6 Conspirator 16.09.2015 в 22:40:40

''Сушата''в Сирия е създадена от едни до болка известни ''мелиоратори''. ИДИЛ,която беше създадена в Ирак от същите тези изтъкнати ''инженери''по мелиорация,след като си свърши работата в Ирак ,удари северът на Сирия,който е известен с две неща.Находищата на нефт и газ,и почти компактното население от кюрди. Над два милиона от тези кюрди бяха подгонени от адската машина на ИДИЛ в Турция,а това,което не обясняват/напълно разбираемо/световните СМИ е,че над 80 процента от бежанската вълна от Сирия е от кюрди.Също така,от тези над 15 хиляди бежанци в България-95 процента са кюрди. Въпросът е-защо ударът на ИДИЛ с стовари върху кюрдите?Простичко е!С един куршум-три заека/че и четири/!Блокиране на центъра на Ирак и обезсмисляне за достатъчно време на идеята за единен Ирак.Брутално прогонване на кюрдите към Турция,създавайки условия за гражданска война в самата Турция и формиране на емигрантска вълна към Европа и най-важното!Създаване на бъдеща кюрдска държава,която ще ''пакетира''амбициите на Анкара към Близкия изток. Бях споменал,че над 80 процента от бежанците в Турция са кюрди.В момента върви //велико''преселение на същите тези кюрди през гръцките острови към континентална Европа.Към тях се ''закачиха''огромна част от тези над един милион емигранти в Гърция,събрани от кол и въже. Така че,каква суша,какви ''пет лева''?КОЙ прогони тези над два милиона кюрди в Турция?Асад? Това,което ''световната''демократична общественост не може да разбере,а и няма откъде е,че ''сушата''в Сирия ще продължи,докато не остане камък върху камък и след това ще са необходими десетки години да се създаде някаква пародийна държавност на минимум трите държавни формации/на мястото на Сирия/замислени от инженерите по ''мелиорация''. ''Джебхат ан-Нусра'' са cool,Асад е Bad ! Колко трябва да ти е болен мозъка,за да представяш преднамерено задника на камила за огънят на Прометей?

#14 Conspirator 17.09.2015 в 16:29:14

Някой хора започнаха да пишат на четири клавиатури едновременно,по една за всяка ръка и крак. Направо се чудя,петият коментар с какво е написан?

Новините

Най-четените