Руски хакери са атакували американски институции

Руски хакери са атакували американски институции и бизнес компании със заразени имейли от името на Държавния департамент.

Мейлите са били подписани от говорителката на Департамента - Хедър Нойърт.

При отварянето на имейла се активира се инсталира зловреден софтуер, който дава достъп на кибер-престъпниците достъп до компютрите.

Според експертите от кибер-сигурност зад атаките стои руската хакерска група АРТ29, която се свързва с руското военно разузнаване.

Според Reuters кибер-атаките са били насочени срещу Държавния департамент, военни агенции и подизпълнители на Пентангона.

От департамента уточниха, че са информирани за създалата се ситуация и че компютърната мрежа не е пострадала сериозно.

Руското посолство във Вашингтон отказва коментар по случая.

#1 sim4o 19.11.2018 в 16:03:38

Уж президентът на САЩ - Доналд Тръмп техен, руско-хакерски , ама те са не спират..! Май баш те тормозят хора и в България: --------- Krasimira Krasteva 6 ноември 2018 в 19:24 ч. http://www.advokatyordanova.com/ Следят ме със сателит по цялата земя и се опитват да ме убият на село Мадан. ---------------- Krasimira 6 ноември 2018 в 19:25 ч. Смилена Татарска от Пиреос повече от 5 години ме следи по цялата земя и тероризира денонощно. Спеше, с който й падне, а от 5 години ме следи да ме унижават, че аз съм „курва“. Държат ме изолирана и тероризират денонощно. С лицето Мирена Йорданова са ми издействали сателитно следене, за да ме убият без да се разбере. МВР им помага. Заплашват ме 24/7 с лудница. С мен се гаврят безобразно и всички си мълчат. Засега успешно ме изкарват луда, а през това време ме гаврят. Целта им е да ме изтормозят и заключат в лудница или село, за да не се разбере как са ме малтретирали 5 години. ..

Новините

Най-четените