Израел: Има смъртни заплахи срещу Ирина Бокова

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е получила заплахи за живота си заради колебливата си позиция по отношение на резолюция, която според Израел отрича хилядолетната историческа връзка между евреите и Йерусалим.

Информацията дойде от посланика на Израел пред ЮНЕСКО Кармел Шама ХаКоен, цитирана от местното национално радио.

"Генералният директор получи смъртни заплахи и охраната й трябваше да бъде засилена", казва той.

Все още няма официална информация от страна на ЮНЕСКО по отношение на твърденията за заплахи срещу Бокова.

Резолюцията за Източен Йерусалим, подкрепяна от арабските държави-членки на агенцията на ООН, все още очаква одобрение от Изпълнителното бюро на ЮНЕСКО.

Бокова се дистанцира от нея, като обяви, че "няма друго място като Йерусалим, в което наследството и традициите на евреи, християни и мюсюлмани споделят една и съща територия".

#1 Шамито 18.10.2016 в 15:35:06

Израел от най неоправданата нация през ВСВ се превръща в аналог на нацизма.Съдът в Хага оглушително мълчи.Ами че той е техен.

#2 sim4o 18.10.2016 в 16:33:06

Eто какво коментирахме с приятеля Седмачето: ----------------------- 7 | 07.10.2016 14:58 Правиш ли разлика м/у руснаци и съветци? Аз-да. ------------------------ Ама как ги познаваш? Е, примерно този Сергей Михелсон - за който аз писах - ясен.. .. ама виж пък Сергей Кириенко .. нали знаеш, че истинската му фамилия би трябвало да бъде Израитель .. Донякъде и носовете са им показател .. ама не е сигурно. . И трябва, наистина да се научим да различаваме руснаци и съветци, както и да различаваме съветците между нас!

Новините

Най-четените