Франчайзите, които Disney докопа след сделката с Fox

Може би най-голямата сделка в киното вече е факт.

От 20 март 2019 г. The Walt Disney Company официално придоби по-голямата част от филмовия и телевизионен бизнес на 21st Century Fox на Рупърт Мърдок. Перлата в тази невиждана до момента сделка без съмнение е легендарната филмова компания 20th Century Fox.

С нея в ръцете на Disney отиват правата за легендарни филмови и телевизионни поредици - от комиксовите X-Men до Avatаr на Джеймс Камерън, от култовия X-Files до анимационната сатира Family Guy.

Това означава, че всеки бъдещ сезон на тези сериали и всяко бъдещо продължение на тези филми ще излиза изпод шапката на Disney - с добрите и лошите възможни последствия от това.

Гледайте на това като покупката на LucasFilm от страна на Disney и съдбата на франчайза "Междузвездни войни", само че в много, много по-големи мащаби.

В галерията ни можете да видите всички популярни поредици, които вече са собственост на The Walt Disney Company.

Сделката, която с времето набъбна до стойност 71,3 милиарда долара, неизбежно ще има своето отражение върху това, което консумираме като развлекателен продукт. Все пак гигантът Disney стана още по-голям. Много вероятно е някои започнати от Fox проекти да бъдат прекратени, а други да бъдат пренасочени ексклузивно към бъдещата стрийминг услуга Disney+, с която компанията планира да се конкурира с Netflix и Amazon Video.

И макар това да звучи тревожно за някои, поне един човек го посрещна с чувство за хумор и надежда да не му кажат "Довиждане!". Актьорът Райън Рейнолдс, който играе Deadpool в едноименните филми, се пошегува в Twitter с това, че персонажът също е собственост на Disney.

Мики Маус скоро може и да не стане властелин на цялата планета, но все повече растат шансовете ушатата му сянка да тегне над голяма част от нещата, които гледаме (не само от САЩ).

Новините

Най-четените