Девет филма и шантавите причини, поради които те са били на съд

Да те съдят, защото гадната свекърва от филма ти много напомня на нечия друга гадна свекърва? Оказва се, че никак не е невъзможно. Както и съдебни искове за татуировки, имена на градове и какво ли още не.

Общото между почти всички тези дела е едно - амбицията на завелите ги да припечелят някой лев.

Защото това не са просто някакви филми, а истински боксофис хитове, които са докарали милиарди долари на авторите и студията си. Така че не е чак толкова изумително, че хитреците ще се опитат да получат своето парче от лъвския пай.

Ала в съда не потупват по рамо, а гледат хладнокръвните факти и доказателства. Затова не е и никак учудващо, че такива искове рядко издържат в съдебната зала и още по-рядко постигат търсените резултати.

Накрая има малко медиен шум, някое и друго извънсъдебно споразумение и евентуално приятелско ръкостискане за "Сбогом". Последното никак не е сигурно, но все пак...

В галерията ще видите девет холивудски филма, които са били на съд поради абсурдни причини.

#1 cavalec 09.04.2019 в 13:02:45

Не става ясно аджаба как Джеймс Камерън е "изкопирал" сюжет, който никога не е виждал бял свят и не е издаван, та да провали бъдещите му продажби. При това, когато филма е излязъл 1997, тя е била на 22 и ми е много интересно каква биография, може да има за разказване, човек, който е завършил преди 3 години гимназия.

Новините

Най-четените