10 знаменити баскетболни филма, които да изгледате по празниците

Ако изключим Висшата лига, в края на декември и в самото начало на януари почти няма спортни събития. Другите големи първенства почиват, а сезоните във Формула 1 и тениса са приключили.

Все пак, да не забравяме, че дори и машините на Острова не играят всеки ден, така че няма кой знае колко неща, способни да спечелят вниманието на запалянкото.

С изключение на поне още едно

Баскетбол! За разлика от много други лиги, НБА не просто прави така, че по празниците да има двубои, а подарява на феновете най-големите сблъсъци.

Този спорт отдавна е набрал и огромна популярност в България, а благодарение на силната му маркетингова стратегия е станал вдъхновение на много режисьори да измислят или разкажат историите на треньори и играчи.

Майкъл Джордан „взриви“ 90-те с участието с в „Космически забивки“, но преди и след него има други, някои от които успяха да променят цели човешки съдби и станаха по-велики.

Тази година видяхме шоуто на Чикаго Булс срещу Сан Антонио Спърс, както и това на шампионите Кливлънд Кевълиърс срещу Голдън Стейт Уориърс навръх Коледа.

Преди обаче да навлезем в 2017-а, нека загреем с 10 знаменити баскетболни филма, които ще ви вдъхновят, разсмеят и накарат да се замислите за много неща в живота.

Вижте ги в галерията.

Новините

Най-четените