Within Temptation: симфония от метъл на София Рокс

Холандската група Within Temptation допълниха тазгодишния фестивал София Рокс 2012.

Както вече стана ясно двудневното събитие ще се проведе на 7 и 8 юли на Националния стадион "Васил Левски".

Шарън дел Адел и компания се включват във втората вечер, когато сцената ще бъде разтърсена от Guns N' Roses, Iggy And The Stooges и Ugly Kid Joe.

Бандата пристига освен с хитовете от предишните си албуми, и с актуален проект. Последният студиен запис на холандците "The Unforgiving" бе издаден през март миналата година, а идването на групата у нас е част от едноименното й турне.

Майстори на симфоничното великолепие, Within Temptation са не само една от най-характерните и харизматични банди на съвременната метъл сцена, но са и сред най-успешните групи, защитаващи честта на Европа в световната метъл музика.

Албумът

"The Unforgiving" съдържа 12 песни като всяка от тях е посветена на отделен герой от комикс новелата. "Не искахме да създадем традиционен концептуален албум, където просто измисляш история и пишеш текстове, за да разкажеш тази история.

Решихме да подходим по същия начин, когато гледаме филм или четем книга - ние винаги си представяме, че сме героите в тази история и как ние бихме постъпили в дадената ситуация. Сега имаме 12 песни и те са саундтракът към нея", разказва китаристът Роберт Вестерхолт.

В допълнение към албума и съпътстващата го комикс книжка, музикантите се вдъхновяват и за друга визуална адаптация на "The Unforgiving". Резултатът е три видео филмчета към песните "Faster", "Shot In The Dark" и "Sinéad", като и трите филма започват с няколкоминутно драматично интро, ексклузивно за видеореализацията.

"The Unforgiving" е на музикалния пазар от Вирджиния Рекърдс/Sony Music Еntertainment.

Звездният афиш на София Рокс 2012 вече изглежда така:

7 юли - събота

GODSMACK
CLAWFINGER

8 юли - неделя

GUNS N' ROSES
IGGY AND THE STOOGES
WITHIN TEMPTATION
UGLY KID JOE

Новините

Най-четените