Торнадо върлува в САЩ (снимки)

Поне 21 души загинаха, след като торнадо вилня вцентралните и южни части на САЩ. В неделя то премина през град Вилония, щата Арканзас, като е поразило и съседния Мейфлауър.  Поне 100 души в Арканзас са ранени. Загинали има и от североизточната част на щата Оклахома, както и в Айова.

Най-малко 12 са били случаите на торнадо в различни части на САЩ. Те са нанесли щети на сгради, засегнали са електропреносната мрежа, събаряли са дървета.

Торнадо е преминало и в щатите Канзас, Небраска, Мисури. Последно ураганният вятър е вилнял в родния град на Елвис Пресли - Тупело. Стотици сгради са засегнати, жителите на града са прекарали известно време без ток, а по улиците има повалени дървета. Райони са отцепени, за да се проверят сгради за опасности от аварии с електрозахранването или изтичане на газ.

Кметът на града Джейсън Селтън призовава гражданите да не излизат и да следят информацията за времето, защото има реална опасност от ново торнадо. Някои от жителите настанени в приюти на Червения кръст, след като домовете им са били разрушени.

Бурята е преминала през части от Алабама, където двама души са загинали. Засегнати са Джорджия и Тенеси.

#1 Borracho 29.04.2014 в 13:24:23

Кремълското джудже вече прекали!

#2 Govedo13 29.04.2014 в 14:00:19

Горките американци кога ли ще започнат да сторят къщите си с основи използвайки тухли и бетон. Дървените барачки вятъра лесно ги отнася. Иначе приказката за 3те прасенца ще се повтаря често.

#3 паяка 29.04.2014 в 16:27:54

Добре де, може ли колкото повече природните стихии не ти прощават, толкова повече да неглижираш устойчивостта на сградата си!? Къщи без основи ? Там където има тухлен зид, видно от снимките - е непокътнат. Но бараки от летвички? Автомобилите им са пострадали по-малко от жилищата им. Еми, щом не се поучаваш от грешките - собствени или чужди, значи си глупав.

#4 Rodrigo Diaz de Vivar 01.05.2014 в 17:20:19

Имат застраховки, няма нищо чудно. През две години, нова къща и нова кола, кой не иска така? За десет дни къщата е готова и обзаведена. Това, че някои пийняци загиват ... collateral damage, да са се скрили, има достатъчно убежища за тази цел.

#5 veselavesela 02.05.2014 в 04:12:53

@ "Горките американци кога ли ще започнат да сторят къщите си с основи използвайки тухли и бетон. Дървените барачки вятъра лесно ги отнася." "Ние строим къщи за 10 г. напред, а вие за 100 г."- коментира един американец, докато му показвах фотоси на български къщи. Така е, само дето дву-три катовите къщи все повече се опразват. Застраховките покриват всичко-Родриго е прав. Загиват и хора... П.П. Преглеждам чат-пат ужасяващата ПТП хроника...и без торнадо и Путин ще се изтребим

Новините

Най-четените