МОЖЕ ли майки да ходят с бебета НА мол

Всички ходим в мол - там има банки, кенеф, книжарница, супермаркет, аптека, а също и магазини, които, невероятно, но fucked, може да потрябват и на една кърмачка.

Никой няма право да ми казва дали мога да стъпя с дете в мол и дали ако го направя и то внезапно огладнее, от това следва, че съм не майка, а чудовище.

Дотук, смятам, е ясно - майките могат да ходят на обществени места с децата си, в това число - и в моловете, еле па в София, където не можеш да пресечеш с количка шибания подлез на ПЪРВАТА метростанция в България, защото няма асансьор, а релсите на стълбите са сложени проформа и най-вече за да си счупиш шийните прешлени - твоите и на детето ти.

Дори няма да говоря за това как се бута количка по "тротоарите" и как се пресича булевард. Въпросът тук е как е кърмила и къв въобще е целият случай, щото не съм запозната, но силно се съмнявам, че е застанала полугола насред мола и е почнала да пръска с кърма невинните граждани.

Щото то и духането на нос е физиологична нужда, ама едни го правят дискретно и в кърпичка, а други директно си ровят в носа и храчат, ама тези никой не ги гони.

*Публикацията е коментар на Красимира Хаджииванова във Facebook.

#10 kovatz 24.03.2015 в 17:42:36

А за какво служат мъжките гърди?

#11 mima 24.03.2015 в 18:02:51

Преди време имаше едни руски курвета, който си развяваха гърдите в знак на протест срещу Путин. Е, тогава имаше едни суперлативи, едни хвалебствия, едно преклонение пред тях. Обаче ако си обикновена жена и ти се наложи да си нахраниш бебето на обществено място получаваш стигма за цял живот. Лицемерие, цялото ни общество е изтъкано от лицемерие.

#14 mima 24.03.2015 в 20:39:36

Колкото и да си чешаме езиците законът е на страната на майката. Позволено й е да кърми на обществени места, когато и както поиска, и никой няма право да й забрани, нито да я изгони.

#16 kovatz 25.03.2015 в 00:16:12

Всъщност аз нямам проблем с голите женски гърди в мола, с или без бебе на тях, особено ако са хубави. Но! Имам много против голите мъжки гърди в мола, особено ако са по-големи от някои женски такива, и увиснали. Нещо повече - бих наплюл някой мъж, ако го видя да кърми детето си на обществено място!!!

#21 mima 25.03.2015 в 08:03:46

Молът е обществена сграда и по твоята логика би трябвало да може собственикът да забрани вътре да влизат цигани или бездомници, или тъмнозелени. Но реалността е по-друга и макар да е собственик, то той не може да го направи. Жената има съвсем реални шансове да го осъди, защото е накърнил правата й. И няма никакво значение дали на нас ни харесва какво е правила или не. Храненето на 3 часа е правило при хранене с формула. Кърмачетата се хранят по-често, колкото по-малки толкова по-често. На всяка жена може да й се наложи да си купи нещо или майките нямат право да носят нови гащи. Много обичам хора, които стоят отстрани и сочат с пръст с думите "лоша майка, лоша майка" без въобще да имат идея какво се случва.

#24 паяка 25.03.2015 в 10:12:07

За втори път от няколко дни насам охранителите в разни молове се "престарават" в изпълнението на служебните си задължения. Едва ли чорбаджията би се вторачил чак до там, в който и да е посетител. Из закритите улици се разхождат, ядат, пият и се забавляват всякакви хора. Доста по-разсъблечени и зиме, и лете размахват краци обичащите да демонстрират плът мацки - с деколтета до около пъпа и поли с размер на колан. Те не пречат. По тях охранителите точат дълги лиги и се питат: Бе брато, тия кой ги...? Вероятно прословутата кърмачка е била с доста по-прикрита гръд. Защо е била там, защо е била с детето си - пълни глупости - свободен човек е, може да бъде където си пожелае. На тези, на които им било неестетично, да ги питам аз - Като седнете на една подредена трапеза, как се чувствате? Красиво, чисто, примамливо е. А след приключването на пиршеството? Еми да - мръсно и грозно. А кърмещата жена и преди, и след си е все тя - майката с бебето си. С биберон - може, природно - не може. Звучи ми като с велоергометър - да, с велосипед - не. А съвсем отделна тема е - тя и бебето дали да са там или в градинка - това си е нейна работа.

#25 паяка 25.03.2015 в 10:43:07

Във връзка с графика на храненето - да ви предложа друг вариант. Критикуващите я, че си е позволила 2-3 часа да е някъде извън дома си, я си представете, че четете статия за висенето пред чиновническо гише. И майката е принудена, редом с други майки с бебета, да изчака няколко часа тегавата бюрократична процедура. Щяхте да подскачате в защита вероятно.

#32 паяка 25.03.2015 в 13:36:50

28 Manuela Gerenova НО (огромно НО) не отричам правото на даден човек това да му е неприятно и дори противно. Разбира се, Ману - на вкус и цвет товарищ нет. Тъй като ми е безкрайно неудобно да опиша евентуалните перверзни асоциации на тези, за които естественото хранене на бебето е противно, ще дам друг пример. Вероятно на друга част от социума е гнусно да има около себе си беззъби, мляскащи и плюещи през редката си плетка, разговарящи по време на храненето и пиенето си. Да ги пратим първо на зъболекар и ако не са го направили, да бъдат помолени да напуснат или да им се предоставят, редом с приборите в заведенията за обществено хранене и предпазни мотористки маски-щитове?

#37 mima 25.03.2015 в 15:46:45

Проблемът явно не е в гърдите. Ако някой реши да си направи един малък експеримент и влезе в столичен мол, и започне да си записва в бележник къде е видял цици сигурно думата "кърмачка" ще се среща много рядко, ако въобще я има в списъка му. Следователно някъде другаде е разковничето и започвам да си мисля, че това е способността на циците да отделят мляко. Това може би изглежда отвратително за околните. Ето, даже Роуан нарича кърмата телесен екскремент. Това ще да е, телесен флуид, който околните възприемат като екскремент.

#38 паяка 25.03.2015 в 15:53:53

Рован!? И ти ли Бруте!?

#43 паяка 25.03.2015 в 17:04:50

Рован, за малкото време, в което сме били заедно на маса и многото време, през което чета твои писания, категорично неоспоримото ми мнение за теб е, че си образован, начетен, дисциплиниран, добре възпитан, обичащ детето си, любящ жена си, уважаващ дамите ... сексист. Естественото хранене на едно на 100 процента зависимо физически от майка си дете, не може да се слага в едно чекмедже с опикаващите дувари бираджии. И евентуалните може би 2 см показали се от гръдта на майката, някак си са несъпоставими с разлюлян шнорхел ли беше на нудист или ексхибиционист.

Новините

Най-четените