Проституция с каймак

Че те, модните агенции, почти навсякъде с това се занимават. Верно, поне непълнолетни не пласират така масово, но иначе това е някаква проституция с каймак, която явно доста се харесва на безсмислено богатите хора.

По нашия си местен въпрос аз нямам съмнения - легализацията е единственият начин да се опазим и от това и от други "чудеса". Последните 50-60 години много се бяга от легализация на каквито и да било спорни дейности и прекалено много власт се поглъща от явно заинтересовани органи, а всеки нормален човек би трябвало да си направи аритметиката и да съобрази, че тия органи, най-вече силови, много лесно могат да се срастват с всяка престъпна дейност - те държат монопола, а ние им се доверяваме да го ползват не за бизнес, а за унищожение на предмета на дейност. Звучи ли ви логично? На мен не.

Ние просто не се усещаме как делегираме на силовите органи на държавите си ролята не на пазители на реда, а на пазители на морала, после го и узаконяваме. Това е уникално тъпо, но инерцията е толкова голяма, че съм сигурен мнозина тук ще ме изпсуват, ще ми обяснят как аз, ако имам дъщеря проститутка или наркоманка друго ще мисля и т.н.

Не, няма да мисля друго, защото пак ще си давам сметка, че лекуваме едно зло с по-голямо зло - продаваме свободата и морала си на хора на ниска до средна заплата, а те могат спокойно да решат дали да ги осребрят или да ги пазят - кой всъщност е способен да ги спре и колко прозрачност има в делата им не само у нас, но и другаде?

Най-лошото в проституцията е въвличането в начин на живот, който или върви само надолу или те превръща в роб - понякога, много рядко - скъп роб. Ако говорим за непълнолетни момичета, то противопоставяме едни желания, изградени от културата ни, на привидните възможности те да бъдат задоволени.

Борейки се само с доставчика на това задоволяване всъщност не решаваме дори половината проблем - въпросните девойки остават опиянени от дребните мечти на деня и са готови да продадат съдбата си за тях.

Самият факт, че проституцията е незаконна прави една част от нея квалитетна и дори интересна за някои момичета ... абе въобще нищо не се решава с милиционери, гонещи нелегални сводници. Още повече, че ако не си затваряме очите трябва да признаем, че много от тия момичета въобще не са измамени от сводниците - много от тях знаят за какво се абонират, което прави основен проблем самата им готовност да направят такъв избор.

Със строгост много рядко можеш да я промениш, младите хора търсят начин на живот, който или директно да ги направи по-важни в собствените им очи или поне да им даде суровината, с която да го постигнат. Голяма част от привлекателността на (поп) фолка и модата е достижимата значимост - достижима без сериозен напън стига да имаш малко фасон - е как в култура, приемаща това, да излекуваш последствията?!?

#1 ясминка 03.12.2012 в 15:10:16

Все повече започваш да ми харесваш. Ако има нещо по-древно от ползването на наркотици, то е проституцията. Никак не е случайна забраната и на двете - успееш ли да ограничиш свободата на индивида да взема решения за собственото си тяло, другото е песен. Понеже явно не става иначе, властта използва репресивната си машина. Естествено силно подкрепена от пропагандната, сигурен съм, че ако кажеш мнението си по БТВ, цяла върволица от майки, журналистки и т.н. ще искат да те видят надрусан и проституиращ. Истината е, че твърде много пари се въртят в тези дейности а държавата е абдикирала тотално от задълженията си към цели групи от хора, оставяйки ги на правилата на криминалния контингент - неподвластни на каквато и да е регулация. Съсипват и демонизират хиляди хора под претекст, че защитават обществото, все едно същите тези хора са от някъде другаде. Гадното е, че обществото е толкова индоктринирано, а лобито на картелите толкова силно, че ще трябват доста години за извоюване на толкова изконно човешко право.

#4 edin slep 04.12.2012 в 05:11:05

Всичко е прекрасностно и логичностно и изобщо подредено и смислено, иде ти да се цункаш. Обаче, все идва едно или повече обачета. Да си играем на сравнение - проституцията и наркотиците от една страна и концентратите + тютюна и хазарта. Нелегално и легално. Сега концентратите (сещаш ли се как умилително казваш гроздомицин) и тютюневите изделия (цигарки) са разрешени, хазарта също. Продават се в много лъскави опаковки - пийнеш и грозните жени стават хубави, купона е още по-голям, пуши пиклата и изглежда голяма, особено ако скръсти краката в тъмен чорапогащник и високи ботуши, нали? А пък като застанеш пред някое "казино", което е лъскаво, пред него или има фараони или пише "Елдорадо" виждаш само усмихнати и засмени хора, нито дрипави, нито навъсени, нито изглеждат като някой, дето би затрил възрастна жена за петаче или с вид на професионлен просяк или бакшиш. И всичкое честно, почтено. Плащат се данъци - акциза на цигарите и алкохола формира сигуно 20% или повече от бюждета, ДДС пасти да яде, а митните сборове са смешни в сравнеине с тези приходи. Финансовия министър може и да е доволен, но това са разбити съдби и то на милиони. Няма нощ пред кръчма/чалгария или дето и да е, където се лее концентрат и да няма сбиване. Понякога и до кръв, че и до смърт се стига. Момите дето смело пушат по кутийка или две, не само дават грешни пари, но си натравят децата, после не стигали кувьозите. Ми няма да стигат. Хазарта - легалния хазарт - ама че това е прекрасно. Само дето парите за залози са от заложени веши у дома, дребни иле едри кражби. Грабежите на дребни суми или дори убйствата за дребни суми не са за хляб, те са я за наркотици, я за хазарт. Да легализираме проституцията, а? Да обясним - тази кокошка може да се пошляпва за кинти с всякаква сган, защото има 18 години, нищо че не може да чете и трудно мисли. Собствениците на пубичните домове ще плащат данъци, също като онези (ако не са същите) с казината, денонощните заложни къщи и други законни бизнеси. Не си мислете, че ако се легализира проституцията ще стане по-добре за някого, освен за мафията. Тогава ще обясят билборди до училищата, за да привличат "ресурси" за бизнеса, ще е законно. Дъвка с картинка на щаслива кака по жартиери - труженичка. Съберете 30 картинки и спечелете плакат. Звучи нереално ли? Я пак помислете ...

#6 ясминка 04.12.2012 в 10:22:00

Фрида, държавата е "призвана" да осигури среда за развитие и реализация на всеки индивид от населението си. Твоята борба с порока прилича малко на "войната срещу наркотиците" - война, която не може да бъде спечелена, освен ако не изтребиш част от населението. Ситуацията напомня на лекар, който ти отрязва носа защото си хремав. Пристрастяването е болест и като всяка болест си има причинител - той е "призванието" на държавата. Нещата, които ти смело наричаш пороци имат предистория и в повечето случаи тя се нарича бедност и невежество. Това са истинските пороци, но не виждам държавата да се бори с тях. Ако един човек иска да проституира (изключвам малолетни, с психически проблеми, ако Майлс иска, може дори да се наложи образователен ценз и т.н. - това се нарича регулация), дори на теб да ти се вижда неморално, нямаш никакво право да му забраниш и да го наречеш престъпник. Ролята на държавата в случая е да му осигури защита от тези, които искат да го експлоатират - сводниците.

#9 John Smith 04.12.2012 в 13:11:04

Не знам какво отношение има държавата към проституцията , ама факта , че ми предложиха свирка за 0,50 ст. е показателен.

#11 ясминка 04.12.2012 в 13:46:55

Не познаваш наказателния кодекс на сводниците. В Холандия всяка проститутка може да се регистрира, да си плаща данъците ( и за училища, за да могат хората да се образоват и да имат по-голям избор пред себе си, освен проституция - гнус!). Ако някоя българска мутра я рекетира, спокойно отива в полицията и познай кой арестуват? И въпреки всичко и там си имат проблеми с проституцията и престъпността свързана с нея - внесени от държави, в които проституцията е незаконна. Наркотиците се намесват от естественият въпрос : кой има право да ограничава решенията за собственото ти тяло?

#12 Оня Дето Го Трият 04.12.2012 в 13:59:50

Вечния въпрос е ако проституцията е легална, значи това е легален занаят и трябва да го практикуват квалифицирани кадри. Кой ще преподава на проститутките? Ами ако попаднем на аматьорка?

Новините

Най-четените