Бареков напусна студиото на bTV след скандал

Със скандал завърши гостуването на бившия тв водещ и настоящ евродепутат Николай Бареков в предаването "Тази неделя" на bTV.

Разговорът на водещата Жени Марчева с Бареков започна с коментар за публикуваната от политика снимка през седмицата как чете вестник "Таймс".

Журналистката заяви, че много се е смяла на коментара на Емил Кошлуков по темата.

"Един се снима пред пирамидите, друг - с Антонио Бандерас, трети - с Таймс. Все пак е хубаво да запазиш спомен за първото преживяване, не всеки ден виждаш пирамиди, Антонио Бандерас, или пък вестник...", написа Кошлуков.

Това определено не се хареса на Бареков, който заяви, че няма да говори за хора, които са били "на доста дебела заплата при него".

След това Марчева го накара да прочете изречение на английски и да го преведе. Бареков обаче отказа.

"Такъв батак е в държавата, а вие се занимавате с моя английски. Да продължим разговора и да оставим хората да се насладят на вашия баджак", заяви евродепутатът, а малко по-късно демонстративно напусна студиото.

"Не приемам поведението му и отношението му към мен като журналист и като жена. Това беше дъното. Той трябва да е широко скроен. Когато публикуваш снимка как четеш "Таймс", покажи, че английският ти се е подобрил. Трябваше да демонстрира, че е преминал първо ниво, но не успя", каза Марчева.

Малко по-късно Бареков публикува отговор в профила си във Facebook, в който заявява, че "големите телевизии" са превърнали неговото ниво на ползване на английски език "в анекдот като жалък опит да скрият истинския виц за неграмотното безпросветно и корумпирано управление на България".

В отговор - Жени Марчева написа следното съобщение: "Знам, че буквално не можете да прочетете това, но ако и вие като Тръмп виждате в жените само чифт крака, аз виждам безкрайна черна дупка под прическата ви. В моя свят да накараш някого да чете не е нито унижение, нито престъпление. Запазете спокойствие и продължавайте да четете"

 

#1 emm_1968 23.10.2016 в 13:30:02

В моята класация на гаднярските (не гадни, а гаднярски) професии журналистиката се издига все по-високо в класирането. Свикнах с това, прекъсват гостите си и зрителя (слушателя) не разбира нищо казано от госта, говорят заедно с него докато излагат своето мнение, задават един и същ въпрос докато госта не каже това, което искат водещите и т.н. Обаче още не мога да приема подигравките на водещите с гостите си ... които, каквито и да са те. Примери ... В сутрешните блокове на националните телевизии - всеки ден, по няколко ... Бареков - не го харесвам като журналист и като политик. Като човек - не знам, не го познавам лично. Снимал се, че чете Таймс ... добре. Дали чете, дали гледа в него ... за внуците му няма да има значение. Може пък да е понаучил английски в Брюксел за пет години. Подигравки в социалните мрежи - да, карикатура от Комарницки - да, задяване на "по чашка" в професионалната гилдия - да, някое подмятане на шегичка в ефир - може ... Но колега журналист да го унижава в национален ефир ... не го приемам. Да го унижат Томов, Кеворкян, Гарелов - да, но девойка вчера допусната в студиото - не приемам. Много ниско пада професията, която претендира за "Четвърта власт". Претендира, но не й се отдава ... Жалко. PS: Не, че на "Четвъртата власт" й пука за моето мнение, но да си кажа ...

#2 Виктория Пенелопова 07 23.10.2016 в 14:26:05

Емм, всичко, което казваш е вярно. Но също толкова вярно е, че "каквото повикало, такова се обадило". Гаднярът се заслужава гадорията. Бареков публично унижи толкова много хора, като ги излъга и се подигра с тях. Това, което Мирчева направи с него е твърде малко, за да е някакви компенсация за тях. Все пак, малко хора знаят, че Бареков е завършил педагогически профил на бг-филология в Пловдивдския университет. Непристижно, откъдето и да го погледнеш. Ако не беше толкова "чао" с главата, можеше да положи усилия, да зубри денонощно и пак да го научи пустия английски. Така постъпи Президентът Петър Стоянов, например. Истината е, че ако в съвременния свят не знаеш английски, си глух и ням. Какво да говорим за евродепутат.

#3 AlahAkbar 23.10.2016 в 15:32:01

Поведението на тази уж журналистка напълно отговаря на това на госта и, бивш уж журналист. Супер непрофесионално и от двамата - никак не съм изненадан. А Бюреков вече над две години ни срами по света...

#4 Terry Gilliam 23.10.2016 в 17:04:00

Напълно споделям мнението на emm_1968 (с изключение за Томов, Кеворкян и Гарелов) и на AlahAkbar. Бареков със сигурност е сред най-големите боклуци в журналистиката и политиката в последните 25+ години. Но това по никакъв начин не може да оправдае дребнавото, невъзпитано и унизително отношение на водещата. Той може и да е никой, но коя е пък тя, та да го изпитва. Не мога да повярвам, че го пиша, но ето на - правя го: решението на Бареков да напусне студиото беше правилно и достойно. Друг въпрос са феминистичните писъци, че я обидил грозно, като й казал, че има красиви крака (подтекстът явно беше, че е застанала пред национална камера с доста къса рокличка, което си беше самата истина).

#5 TheRock 23.10.2016 в 17:23:13

Кой беше тоя Бареков?

#6 Дракон с кисело зеле 23.10.2016 в 18:46:27

Няма абсолютно никакво значение, че журналистката е била разголена, няма значение и дали го е унижила по нечия поръчка. От значение е единствено това, че малоумният боклук се изложи като кифладжия без кифли. За пореде път. Никой не му е виновен, че се снима с вестник на език, който не знае - и много ясно, че ще го гаврят и подиграват. Какво друго? И олигофрен като него изобщо не заслужава професионално поведение, съжалявам.

#7 sim4o 23.10.2016 в 18:54:05

Виктория Пенелопова 07 | 23.10.2016 14:26 .. Бареков публично унижи толкова много хора, като ги излъга и се подигра с тях. .. Все пак, малко хора знаят, че Бареков е завършил педагогически профил на бг-филология в Пловдивдския университет. .. ... можеше да положи усилия, да зубри денонощно и пак да го научи пустия английски. .. Така постъпи Президентът Петър Стоянов, например. -------------------- 1.За какво ги е излъгал? Бареков пое един-единствен ангажимент открито пред съмишленици - за "Ботев"-Пловдив .. и ДНЕС може да се види, изпълнен ли е или не? "Ботев" в момента, Викенце неграмотно .. във В група ли е , или в А ???? 2.Петър Стоянов си говори немски ! Учил го е от гимназията в Пловдив! Английският му е доста по-слаб от немския .. ама да питаме на другите наши политици, английския и немските им какви са, а? Истината е в сравнението! На Ненчев Хибрида английския какъв ли му е? 3.Петър Стоянов бе, заедно с Бареков в инициативния комитет! И Петър Стоянов въобще не е казвал, че Бареков ги е излъгал! .. напротив, винаги когато е ставало въпрос, се твърдеше от всички, че комитетът си е изпълнил задачата! П.П А Бареков - наистина ..хак му е .. за какво отива в телевизията на Киролюба?

#8 Виктория Пенелопова 07 23.10.2016 в 20:34:26

Симчо, намери си човек, с когото де се заяждаш Бареков обеща: 1 милион работни места, таблет за всяко дете в училище, пълни хладилници за всички миньори, България отново космическа страна, безплатни лекарства за децата и ...../ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ, СТЮПИД/ да довърши стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Не за отбора, а за стадиона става въпрос. Апропо, всеки ден минавам по 2 пъти през "завършения стадион". През това време, напусна жена си, направи на друга жена дете, прибра едни пари от фалирала банка, подложи динена кора на меркантилната Нешка и причини 2-годишна излагация страната, наречена България. Ду ю ъндърстенд ми??

#9 Виктория Пенелопова 07 23.10.2016 в 20:53:05

По отношение на английския на Петър Стоянов, може да прочетеш разказите на Люба Манолова и според която, той е "изпратен" още през 1995 година в Лондон, за да научи английски.

#10 Люба6а 23.10.2016 в 20:57:01

къде другаде може да се роди олигофрен като бюрекофф?в каква кочина?че и евродепутат стана!!баси свинарнико,баси гнъсътиятЪ

#11 sim4o 23.10.2016 в 21:28:25

Виктория Пенелопова 07 | 23.10.201620:34 Симчо, намери си човек, с когото де се заяждаш Бесен Бареков обеща: 1 милион работни места ... ---------------------- Лично аз помня как и БАРЕКОВ , И СТОЯНОВ обещаха ново бъдеще за "Ботев"! И ето - в А Група сме.. ... за стадион не е казвано, че Бареков ще го строи! А и има едни гласовитковци в агитката-дай им все да искат .. преди месец някъде .. взеха да се месят и на това ръководство, що са взели този треньор! Ми не е ваша работа бе! Върви ли отборът - върви! И Бареков, и Стоянов и още доста известни личности - ботевисти - положиха усилия.. Основното което обещаха-стана! Да сравняваме ли, с времето на Христолов?

#14 Дракон с кисело зеле 24.10.2016 в 00:15:16

Иване, пропускаш някои неща. Първо, "препитването" дойде, след като Бареков надълго и нашироко обясни, че говори много добър английски, по-добър от този на министри и кандидат-президенти. Второ, което беше преди първото, Бареков започна да говори на журналистката на малко име, докато тя все още му говореше на "вие". По някаква причина и двамата смесваха обръщенията. И съжалявам, обаче както и да му е говорила, по никакъв начин не изпадна до неговата простащина. Един журналист има право да е необразован малоумен простак. Един депутат, еле па евродепутат, такива права няма. Защо говори за "баджаците" й? Трето, което пък е към първото, ако Бареков не може да застане зад собствените си думи по отношение на нещо толкова лесно проверимо, колкото са познанията му по английски, как да очакваме да е почтен за важните неща? И като е толкова тъп, та да не усети от самото начало, че му готвят капан, как да очакваме да даде интелигентен отговор по какъвто и да било въпрос? --- Съвсем встрани - като чете някои коментари, човек ще си помисли, че Марчева е излязла в ефир по бельо. Честно, не виждам нищо неприлично в облеклото й на снимката. Не е като Мишел Обама да не се появява публично облечена ето така: https://6uh9u7hhy8-flywheel.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2015/05/first-lady-michelle-obama-david-letterman-narciso-rodriguez-purple-crepe-dress.jpg ---

#16 Dox 24.10.2016 в 00:54:32

Дреме ми на Дедовия - специално пък за тоя. Тоя, преди години стана известен с лафа си "Уважаеми зрители - имаме новина!" И каква ли е тази новина - като се вторачиш и заинтересуваш, разбираш, че става дума за това, че утре Слънцето щяло да изгрее от изток. От осведомени източници /пожелали анонимност/ разбрахме, че тази нощ Бойко Борисов е имал газове. Естествено, веднага се появява Бареков, който казва, че имаме новина .... !? Тоя, венцехвалеше ББ години наред. След това пък започна да го плюе и критикува. След това стана евродвпутат, а българинът продължава да си мисли, че евродепутатът е трижди депутат /както казва Валентин Вацев/. Що се отнася до водещата - ще си пусна сега какъвто и да е клип от карнавала в Рио. Тези латиноамериканки!!!! Особено като затанцуват Самба и започнат онези движения с краката си и с таза ..... Леле-е-е-е! Губя Контрол! Светът става друг!!!

#17 Dox 24.10.2016 в 01:01:26

Бразиу-у-у!!!

#18 sim4o 24.10.2016 в 01:09:01

Виктория Пенелопова 07 | 23.10.2016 20:34 Симчо, намери си човек, и ...../ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ, СТЮПИД/ да довърши стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Не за отбора, а за стадиона става въпрос. Апропо, всеки ден минавам по 2 пъти през "завършения стадион". ... ------------------ Абе Викторио, ти между стадион и отбор разлика правиш ли? Айде факти за Димитър Христолов : .. .. "Ядовете на Бат Митьо с жълто-черния отбор започват още от първите му дни на Колежа, както в Пловдив наричат стадион "Христо Ботев". Позорна загуба от изпадналия вече в "Б" група градски съперник Локомотив (Пд) 1:2 повлича и Ботев към втора дивизия, а Христолов рискува да впише името си в клубната история като първия шеф , допуснал отборът да напусне елита . Ако се вярва на едно интервю, дадено наскоро от тогавашния президент на България Петър Стоянов, се е наложила подкрепа от "Дондуков 1", за да оцелее Ботев в "А" група. .." Да обясня - годината е 1999 и Петър Стоянов удря май едно рамо за "Ботев"! Продължаваме, Вики, с фактологията. Годината е 2011 : ... "Бареков е един от най-известните привърженици на "канарчетата". Той е с огромен принос за освобождаването на Ботев от 10-годишното управление на Димитър Христолов. Бареков беше и сред хората, които ходатайстваха за разрешаването на спора между общината и Министерството на отбраната за стадион "Христо Ботев", който беше разрешен миналата година. След това клубът подписа договор за наем на съоръжението за срок от 10 години.
.." И се пита в 1999 и 2011 КАКЪВ СТАДИОН СЕ Е СТРОИЛ? Ми никакъв .. А КАКВО са направили, Петър Стоянов, Бареков и други известни личности? Ми помогнали са, в 1999 да не изпаднем и са помогнали да се махне Димитър Христолов и да дойде друг президент! И след като Бареков и другите стабилизираха отбора (така както бяха обещали пред цял град!) стигаме до проекта за новия стадион! За него има ДВА проекта - първоначален - представен в 2012 и още един - представен в 2014! .."18.01.2012 г. - Реконструкцията ще бъде извършена на четири етапа, първият от които ще ... След края на реконструкцията стадион „Христо Ботев” ще разполага ... Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Ангел Палийски ..." .."5.03.2014 г. - Ръководството на Ботев Пловдив днес представи обновен проект за стадион "Христо Ботев". Президентът Юли Попов в компанията на ..." Та ТОВА направи Бареков - помогна за смяната стабилизирането на отбора .. и в 2011 постигнахме целта си! Айде ТИ като свързваш Бареков с лично негови обещанията за реконструкцията на стадиона ЦИТИРАЙ .. иначе остава съмнение, за твоя голяма обърканост! Истината се знае, и заслугите на всеки се знаят!

Новините

Най-четените