Цветанов: Предложих два варианта на Борисов, той ми предложи трети

Малко преди 19,00 часа тази вечер Цветанов напусна партийната централа на ГЕРБ, след като днес сдаде всички постове от партията, съобщи Нова телевизия.

В своя първи коментар пред журналисти той обясни, че това е станало след среща с премиера, където той е предложил на Борисов два, варианта, а премиера и лидер на ГЕРБ му е дал трети възможен.

Третият обаче не бил удовлетворителен и Цветанов приел, че е най-добре да напусне постовете в партията.

"Единият вариант е да работя всеотдайно, мобилизиращо, за да спечелим общинските избори. Другият вариант беше да си подам оставката и да изляза от партията от всички ръководни позиции. Той предложи трети вариант. Аз обаче останах на тези два варианта и предпочетох, че по-правилно е да си тръгна", заяви Цветанов.

Той обаче отказа да разкрие какъв точно е бил третията вариант, предложен от премиера.

"Никога не вземам емоционални решения. Отношенията ми с премиера са прекрасни. Човек трябва винаги да уважава човека, с когото е работил. А ние все пак 18 години сме заедно на политическата сцена - в проекта, в МВР, в Столична община. За мен той си остава Бойко Борисов", каза още Цветан Цветанов.

Със съпартийците си Цветанов се сбогува с емоционална публикация във Facebook, в която обяви, че сърдечно благодари за 13-те години в ГЕРБ и за работещия политически модел, който създали. Цветанов обясни, че решението му не е спонтанно, но за него било важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията заради изборната победа.

#1 puebloto 31.05.2019 в 02:25:36

#2 sartorium 31.05.2019 в 23:54:40

ЦЦ: - Г-н Борисов, предлагам Ви два варианта: Да работя много здраво и да си купя още 5 панелки, които после да заменя за 8 мезонета или да напусна всички ръководни постове в партията и да се разкарам. ББ: Цветанов, аз имам за теб трети вариант. Той малко прилича на твоя втори. А именно: Да напуснеш всички ръководни постове в партията и да се разкараш. ЦЦ: Този вариант не ме удовлетворява. Мисля, че ще е по-добре да избера моя втори вариант, да напусна всички ръководни постове в партията и да се разкарам.

Новините

Най-четените