Румен Радев зае позиция в казуса "Копривщица"

Президентът Румен Радев призова да се "ревизира или спре" решението на Общинския съвет в Копривщица за промяна на статута на града - архитектурно-исторически резерват.

"Копривщица не принадлежи на неколцина общинари. Копривщица принадлежи на България. Копривщица е България. Затова призовавам всички, от които това зависи, незабавно да ревизират или спрат решението на общинския съвет за промяна в статута на града-музей. Всеки компромис в случая ще е покушение срещу националната памет и културното наследство на България", написа Румен Радев в профила си във Facebook.

Решението на обшинския съвет за смяна на статута е взето преди две седмици с приемането на проект за нов общ устройствен план.

В него се предвижда разрешаването на изграждане на промишлена зона, по-високо строителство, зали за конферентен туризъм, ски писти, АТВ трасета и др.

Копривщица има статут на архитектурно-исторически резерват от 1952 г., като решението е на Министерски съвет.

#1 Infernus 30.03.2017 в 11:45:05

Истината е някъде по средата. Не може наистина да няма устройствен план и канализация, но за момент като се замислиш колко нехайни и корумпирани са контролните органи и как ще се орезили Копривщица, по добре да няма. И президента добре се намеси, докато не си оправим държавата така ще е.

#2 Шамито 30.03.2017 в 14:44:56

Искаш архиктектурен и исторически резерват.Правилно но си плати за това желание.Защо това желание трябва да бъде платено от жителите на Копривщица?Аман от патриотизъм за чужда сметка.Нима жителите на Копривщица трябва да са задължени да живеят в условията на 19 век докато други живеят в 21 век?

#3 gothic 30.03.2017 в 16:19:01

Шамито, нещо за курвенската демокрация???

#4 Шамито 30.03.2017 в 17:55:07

"Готин".Ако искаш да научиш нещо ново от курвенската демокрация прочети други мои постове.А тук задай позиция.

#5 gothic 31.03.2017 в 12:15:17

Шамандуро, точно това е позицията ми. Щото, струва ми се, статута на Копривщица, такъв, какъвто е в момента, е доста отпреди курвенската ти демокрация. Нещо раздвоение или... когато както ни отърва, а?

Новините

Най-четените