СЕМ поиска обяснения от bTV за Шоуто на Слави

Съветът за електронни медии е привикал ръководството на bTV за обяснения във връзка с повишения обществен интерес" около предаването на Слави Трифонов, в което сценаристът Филип Станев скъса демонстративно снимка на президента Росен Плевнелиев заради решението му да атакува в КС три от въпросите на референдума.

Главният изпълнителен директор на БТВ Медиа Груп ЕАД Павел Станчев и главният юрист на телевизията Господин Йовчев са обявили, че ръководството на медията "дава право на изразяване на лично мнение като неразривна част от политиката на медията за плурализъм и изразяване на всички гледни точки, доколкото те не нарушават действащото законодателство", пише в съобщението на СЕМ.

Медийният регулатор обаче заявява, че "е важно при изразяването на лично мнение да се търси баланс между конституционното право на изразяване на лично мнение и други, защитени от конституционното право ценности като правото на лично достойнство, чест и добро име".

"Острата критика има своето естествено място в съдържанието на доставчиците на медийни услуги в България, но тя не може да нарушава други, защитени права. Спазването на морално етичните ценности е също толкова важно, както и спазването на закона", се казва още в позицията на СЕМ.

От нея не става ясно дали Съветът за електронни медии ще наложи санкции на бТВ заради поведението на сценаристите в Шоуто на Слави.

#2 sizif 09.06.2016 в 11:16:05

АЗ предлагам измисления КЕВР (демек сменения ДКЕВР) да поиска обяснение от Плевналиев за измисления акт 16 за американските ТЕЦ докато беше министър. Също, обяснение да даде на министерството на образованието, защо се криеше в кабинета си през есента на 2012, когато учените му тикаха в ръцете нарушенията на тандема Игнатов- Дамянова. И за Захариева (дето сега е министър на правосъдието) , която се криеше, когато гръмна скандала за парите по фонд Козлодуй през март-май 2013. И за парите в технопарка му, които държавата изхарчи и все още не е довършен. А дотогава го напълниха с фирми занимаващи се с пиар в интернет. И за още много, много..................... Като се замисля, късането на снимката му далеч не ми е достатъчно. ИСКАМ ГО В КАУША. В ЕДНА КИЛИЯ С ББ. ЕЙ НА ТОВА СЕ КАЗВА НАКАЗАНИЕ

Новините

Най-четените