Евроизбори 2019: "Демократична България" е на първо място във вота в чужбина

"Демократична България" (Да България/ДСБ) е привлякла най-много гласове на българи, гласували в чужбина.

Това посочват окончателните резултати от ЦИК при 100% обработени протоколи от секционните избирателни комисии извън страната.

Ето крайните резултати от вота в чужбина:

Демократична България - 28,76% (6927 гласа)

ГЕРБ - 22,16% (5333 гласа)

БСП за България - 15,42% (3714 гласа)

ВМРО - 7,06% (1700 гласа)

"Възраждане" - 4,26% (1025 гласа)

ДПс - 4,06% (977 гласа)

Път на младите - 3,09% (745 гласа)

ИК за Десислава Иванчева - 2,96% (713 гласа)

Воля - 2,09% (503 гласа)

654 от гласувалите не подкрепят никого.

Генерал Атанас Атанасов от "Демократична България" пред bTV определи резултата на партиата си като "задоволителен". По думите му за тях са гласували "свободните хора, които дават надежда за обединение".

"Ние продължаваме напред", категоричен беше Атанасов. Според него едно участие на ДБ в европейския парламент ще придаде друг образ на България.

#1 gymstar 27.05.2019 в 11:22:25

Българите в чужбина са съвсем близо до проблемите на Европейския съюз и по-успешно успяха да разчетат партизанско-текезарската реторика в езика на омразата на бсп и по-малките партии на бкп. Постоянното говорене за джендъри , либерасти , гейропа , толерасти , за мюсюлманска европа и катастрофата която донесоха мигрантите неможаха да заблудят едно голямо мнозинство от българите в западна европа . Те познават по-добре проблемите на ЕС и знаят , че тези проблеми няма д се решат с мантрите на червените шамани. Затова дадохме гласа си за тези които обещават , че ще работят за силен ЕС , а не на путинистите които се опитват по всякакъв начин да забиват клинове между БГ и ЕС.

#2 Бръмбар 27.05.2019 в 21:18:57

Така, да обобщим. Гласувалите българи в чужбина сме 22 291 (двадесет и две хиляди двеста деветдесет и един), вкл. неподкрепящите. При така широко разпространяваното твърдение, че напусналите България и живеещи, и работещи в странство българи са над 2.5млн., то как гласувалите, изобщо, могат да бъдат определящ фактор за настроенията извън страната? Та ние сме под 1%, по дяволите, защо изобщо се споменава?

#3 Онуфрий 28.05.2019 в 00:04:21

Винаги съм бил на мнение, че гласуването в чужбина е напълно безмислена загуба на време за гласуващите и на пари за държавата. То обслужва единствено ДПС (вече не чак толкова). В случая при ниска избирателна активност може и да е помогнало малко на ДБ, но като цяло това не променя нещата. Ако се въведе електронно гласуване или подобно на други страни такова по пощата, тоагва вече нещата могат да придобият съвсем друг смисъл.

#4 Оби Уан 28.05.2019 в 12:56:28

Бръмбар | 27.05.201921:18 Така, да обобщим. Гласувалите българи в чужбина сме 22 291 (двадесет и две хиляди двеста деветдесет и един), вкл. неподкрепящите __________________ Важно е да се отбележи и че около 2 000 от тези 22 хиляди са гласовете от Гърция в т.нар. туристически секции.

#5 deowin 28.05.2019 в 18:33:39

Българите в чужбина за пореден път гласуваме осезаемо по-рационално и разумно от тези в България. Въпрос на разпределения - в чужбина съществено по-рядко ще намериш вида хора от това видео, просто защото да си толкова въпиющо тъп и неориентиран би попречило доста сериозно на всеки опит за емиграция: https://www.youtube.com/watch?v=6iROIQnVoL8 Да, съвсем не всички българи в България са толкова безобразни идиоти, но почти никой толкова безобразен идиот не би успял да емигрира. Сходно, не всички българи в чужбина са завършили Харвард, но почти всички завършили Харвард българи са в чужбина. Както казах, въпрос на разпределения. Естествено, комплексарите от България моментално ще нададат стандартния си вой, че в България има интелигентни хора, и че в чужбина има миячи на чинии. Точно така е, разбира се, но това наблюдение изобщо не опровергава горното ми твърдение за разпределенията.

#6 dedo adji 29.05.2019 в 02:07:47

А защо само 20х (като приспаднем курортистите в Гърция) българи в чужбина гласувахте, бе Бръмбаре? Даже от Турция са постъпили под 1000гласа. Няма и 1%, като приспаднем малолетните може да станат цели 2. По моето скромно, без претенции а меродавност, мнение, защото сте преценили, (и правилно) че тези избори са само проверка и репетиция за предстоящите местни и парламентарни. Значението им за България е минимално. Мързи ме да търся данни за последните избори, но си спомням големите опашки пред изборните секции в Европа, които ни показваха всички телевизии. Спомкнам си ни протестите на рязаните, че в анадола имаше само 35 секции. Ако има 35 и сега, няма по 30 феса на секция. 5 deowin | 28.05.201918:33 Да, съвсем не всички българи в България са толкова безобразни идиоти, но почти никой толкова безобразен идиот не би успял да емигрира. Сходно, не всички българи в чужбина са завършили Харвард, но почти всички завършили Харвард българи са в чужбина. Както казах, въпрос на разпределения. А свинчопрас не пропуска да рекламира Харвард. Ама е анти реклама. Ако харвардските випускници гласуват за недоносчетата на драгалевския циганин, това не говори за висок интелект, само за предателска настройка. И са емигрирали хиляди мангали, които освен за кражби и просия, за друго не ги бива. От време на време ги качват на самолети и ги експедират обратно, даже им плащат, да не се връщат. Те, естествено, не са гласували, в Европа никой не дава кебапчета за гласуване.

#7 Бам 29.05.2019 в 10:28:24

Всичко хубаво с гласовете от чужбина, ама що над 4 % за тея путинджии и задунайски продажници от Възраждане ?? Повече от ДПС ??!?! Кви хора са тия дето гласуват, бе ?!

#8 deowin 29.05.2019 в 18:00:45

>не пропуска да рекламира Харвард Използвам го само като нарицателно за доброто образование, което можеш да получиш единствено извън България. Иначе дори изобщо не съм фен на точно този университет, причината за което ще пропусна да спомена, защото е нерелевантна, а и няма как да я разбереш. Но, да, разбираемо отново не пропусна да се изхрачиш върху образованието, което е на светлинни години от твоето собствено. Гроздето не просто е кисело, в случая дори ти липсва концепцията за сладост, защото цял живот си ял кисело и горчиво и никога не си усещал сладко. Естествено, че първосигналната ти защитна реакция ще е да отсечеш, че туй сладките неща са бошлаф работа, за нищо не стават, и изобщо плюеш ти на всичко сладко. За всяка слабообразована нереализирана отрепка е съществено важно да бъде убедена, че образованите хора са глупаци, интелигентните са идиоти, успелите в живота са натегачи и използвачи, човешкото достойнство е непрактична щуротия, цивилизованото и равноправно отношение към другите е нелепост, а всичко, което не може да набута в търбуха си, е безсмислено.

#9 Онуфрий 29.05.2019 в 23:11:17

Всичко хубаво с гласовете от чужбина, ама що над 4 % за тея путинджии и задунайски продажници от Възраждане ?? Повече от ДПС ??!?! Кви хора са тия дето гласуват, бе ?! ======================================= Ако гласувалите за Костя Копейкин живеят в Рсуия или някоя подобна кочина е ясно. Ако обаче живеят в Западна Европа става въпрос за напълно завършени идиоти подлежащи на освидетелстване. В подобни случаи се препоръчва залавяне, завързване и въдворяване в охраняема институция.

#10 deowin 30.05.2019 в 00:09:28

>Ако обаче живеят в Западна Европа става въпрос за напълно завършени идиоти подлежащи на освидетелстване Такива "напълно завършени идиоти" има навсякъде и от всякакви националности. Същественото е дали са над критичната маса, нужна за верижна реакция, която да разруши социалната структура, крепяща демократичното правово общество, в следствие на което държавните функции да замрат. В България държавните функции през последните 15 години замират, законността отстъпва, и общественополезните морални ценности са низвергнати. Хипотезата, че всичко това е следствие от критична маса завършени идиоти, изглежда напълно жизнеспособна.

#11 dedo adji 30.05.2019 в 13:41:38

Свинчопрас: ...не всички българи в чужбина са завършили Харвард, но почти всички завършили Харвард българи са в чужбина. Както казах, въпрос на разпределения. Точно на разпределение. Младежта не знае значението на тази думичка. През социализъма всеки завършил беше задължен да работи минимум 3 год. ПО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ - сиреч, където го прати партията. Оправдаваше се с това, че образованието беше безплатно и държавата е вложила средства в него. В Харвард е платено и то много скъпо. Прасчо, имаш думата да кажеш ЕДИН българин, завършил Харвард със собствени средства. Както и друг път съм отбелязвал, Западът безсрамно преписва от болшевиците. В случая разпределението го прави Шорош. И благодарните му храненици изпълняват. И гласуват за хранениците в България. Нищо чудно. Всеки не може да бъде Орбан. Другото е предъвкване на дъвката на БГ-мамите "Учи, мама, да не работиш". Която никога не е била валидна, винаги е била "Учи, мама, да не копаш". А защо ти, прасчо, не харесваш Харвард? Да не би да си кандидатствал и да не са те приели?

#12 deowin 30.05.2019 в 16:19:46

>Харвард е платено и то много скъпо Дори по мое време всички престижни университети даваха need-based стипендии. Разликата между ситуацията тогава и днес е, че тогава малка част (обикновено 10-15%) от стипендията беше заем. От десетина години need-based стипендиите в по-пресртижните университети дори не включват заеми. >имаш думата да кажеш ЕДИН българин, завършил Харвард със собствени средства От няколкото десетки мои познати българи, завършили там, няма нито един, който да не е получавал стипендия от университета и да е трябвало да плаща пълната цена. Ти можеш ли да посочиш поне един българин, учил в Харвард и плащал пълната цена за обучение? Щото щом хипотезата ти е, че Сорос всичко "назначава" и за всичко плаща, то би следвало поне да има такива хора за да можем изобщо да говорим за съмнителността на тяхното финансиране. Ти как наистина си мислиш, че протича входът на международни студенти в престижните щатски университети? Развяваш пачката пари със съмнителен произход и си вътре? Практически всички мои познати българи, които са учили в такива университети, са участвали доста успешно в международни състезания - математика, информатика, физика, лингвистика и прочие. Разбираемо, защото входният критерий е демонстрирани интелектуални възможности, а състезанията са стандартният начин за българските деца да ги демонстрират. Искаш ли да погледнем имената на българските олимпийци по информатика например (тях ги познавам), и да направим бърза справка къде са били приети да учат? Конкретно в Харвард кандидатстват достатъчно дечица на брутално богати бивши възпитаници, които са склонни да даряват милиони за да им осигурят някакво предимство. Нито са опрели до въшливите куфарни пари на комунистическите наследници, нито биха искали да се асоциират с някакви новозабогатяли отрепки от източния блок, които не биха им донесли нищо друго, освен пари, при това смешни суми. Резонно е, че Харвард ще гледа да използва международните студенти основно за да си попълни квотата за интелигентност, която търпи удар заради дечицата на американските богаташи - тези с гнусно много пари, дълга фамилна история с университета, и купища полезни връзки. >защо не харесваш Харвард Ще повторя, че няма как човек, който не е в тези среди, да го разбере. Нещо като inside joke. Но не, не съм кандидатствал там. Харвард не е ужасен, но и не е особено престижен в моята сфера.

#14 Dox 30.05.2019 в 22:20:01

М-м-д-а-а-а, Значи, Майкъл Джордан. Той се бил доказал......не виждал защо трябва да продължава да го прави, пред разни аматьори от публиката-а-а ...... и т.н. Ясно. Сестра, - моля, отбележете, наличие на ясно и отчетливо изразени симптоми за синдрома на Хохман-Збадетски. Като начало, нека опитаме пет-дневна терапия с антиегоистин, три пъти дневно преди хранене, съчетано с антимегаломин - сутрин и вечер, но след хранене. Не, не перорално, а венозно, моля. И строга диета - настъргани ябълки с кисело мляко. Нека първите няколко дни да остане привързан за леглото. Дръжте ме в течение. Ако по време на лечението започне да твърди, че е най-голямото нищожество във Вселената или нещо подобно - незабавно ме уведомете. Така. Е, да преминем към следващия пациент. Тук какъв беше случая! ......

#15 Dox 30.05.2019 в 22:22:37

Мако, Благодарско!

#16 Nenimir 01.06.2019 в 15:00:22

Статията показва, че на Българите в чужбина също не им пука какво се случва в държавата им, както е същото и за тези които са в държавата. Така че нищо ново. Би било добре най-после хората да започнат да търсят алтернатива на това селско-мутренско-ченгеджийско управление. Що е отнася до това, че това било загрявка преди основното гласуване и затова не трябва да се гласува-не е лошо и ние да загреем, за да не преразтегнем някой мускул по време на основната игра.

Новините

Най-четените