Интерес под прикритие зад скандала с пенсионните вноски

Интересът на собствениците на неуспешни пенсионни фондове стои зад узаконяването на национализацията на пенсионни вноски.

Тази позиция изрази съпредседателят на ПГ на "Реформаторския блок" Радан Кънев веднага след скандалното решение на парламента да отмени задължителното допълнително пенсионно осигуряване.

Решението беше прокарано с гласовете на ГЕРБ и ДПС, заедно с ключова подкрепа от страна на депутати от ПГ на "Български демократичен център" (ББЦ + Лидер) и двама независими.

Трите гласа от БДЦ са дошли именно от представителите на партията на Христо Ковачки, който контролира един от универсалните пенсионни фондове в България - "Топлина".

"Горанов и ДПС получиха подкрепата на депутатите на Христо Ковачки. Това е ясно свидетелство за интереса на собствениците на неуспешните пенсионни фондове. А той е да прехвърлят отговорността за неплатените вноски в НОИ, т.е на гърба на редовните осигурени лица и данъкоплатци", пише Радан Кънев в профила си във Facebook.

Въпреки вълната от недоволство на симпатизанти на Реформаторския блок заради решението на ГЕРБ да пренебрегне и трите си партньора в управляващото мнозинство, до този момент няма коментар от страна на РБ по въпроса дали ще излязат от правителството.

#1 Шамито 19.12.2014 в 21:52:14

Атаката започна.Да видим кой ще загуби и кой ще спечели.

#2 VK 20.12.2014 в 08:42:47

"Интересът на собствениците на неуспешни пенсионни фондове стои зад ...." Какво значи " неуспешни пенсионни фондове" ??? Има си закон в какво и как могат да инвестират ЧПФ . Ако някой е правил рискови инвестиции, и е нарушавал закона, да си носи последствията ! "Неуспешен" означава ли, че някой си е "играл" със поверените му средства, за собствена изгода? Как така има "успешни" и "неуспешни" фондове, при положение че закона е еднакъв за всички? Или има хора, които са над закона и са си въртели собствени игрички с чужди пари? Май затова е цялата истерия , за да не лъснат далаверите на определени хора...

#3 Гагауз 20.12.2014 в 11:06:09

Когато в България толкова бързо се организират протести , ставам крайно подозрителен ./справка - шистовия газ/.Започвам да мисля като лошите, вие ги знаете кои са.Как може да се съсипе държавата - разбира се банките . Е почти успяха. Следва частни пенсионни фондове , това са си едни малки ктб-та. Няма никакъв проблем да гръмнат.И пак комунетата на власт. Та си мисля , може би това е един ход напред от ББ , той вече веднъж яде попарата и сега внимава повече. А дали е така скоро ще разберем, е не всички .

#4 globaln234 08.01.2015 в 09:42:30

Естествено, че зад всичко това стоят лобистки интереси

#5 John Smith 08.01.2015 в 14:06:26

Я, и Раданчо мисли конспиративно....кат мен...

#6 airportfre 09.01.2015 в 12:36:25

Ами това бързане, говори само едно - отново се обслужват нечии интереси

Новините

Най-четените