Местни избори 2019: Съпругата на Ценко Чоков загуби в Галиче

Семейството на Ценко Чоков не успя да си върне кметския пост във врачанското село Галиче. Там до балотаж стигна съпругата на бившия кмет - Цветелина Нелова (местна коалиция "Новото време"), но по първоначални данни тя губи изборите.

Новият кмет на Галиче е Страхил Стоянов (ГЕРБ). Той зае кметския пост през май 2018 г. след прекратяване на правомощията на Чоков.

Изборният резултат в селото е накарал самият Чоков да си тръгне ядосан от секцията, съобщава Nova. По предварителни данни неговата съпруга губи втория тур с над 140 гласа разлика със Стоянов.

От Nova съобщиха за слухове, че в Галиче е имало и заплахи към граждани между първи и втори тур за това как да се гласува. Пред камерата на телевизията Чоков отказа да коментира подобни твърдения.

"Ще асфалтираме улици, ще подменим осветлението" - така Стоянов отговори на това какво планира да направи в селото.

Ценко Чоков преди седмица не успя да стане кмет на община Бяла Слатина след като там кандидатът на ГЕРБ Иво Цветков спечели още на първи тур.

Чоков четири пъти е избиран за кмет на Галиче. Той е осъден на първа инстанция като ръководител на банда за рекет, побои, лихварство и палежи. Правомощията му като кмет бяха прекратени в началото на 2018 г. заради делото срещу него.

Новините

Най-четените