Помните ли, че играха там?

Дженаро Гатузо и Пол Гаскойн. Две луди глави. Но има още нещо, което ги свързва. Рейнджърс.

Двете легенди се засичат за около година в шотландския гранд през сезон 1997/98.

19-годишният Гатузо тъкмо е излязъл от младежките формации на Перуджа, но решава да потърси късмета си далеч на север, където животът го среща с Газа.

Повече от 20 години по-късно Рино разказа за периода си в Рейнджърс и разкри една непозната за широката аудитория страна на Гаскойн.

„В Рейнджърс има традиция, която датира още от 50-те години, според която играчите трябва да пристигат за всяка тренировка в костюм и вратовръзка“, разказа Гатузо пред FourFourTwo.

„Аз бях още тийнейджър и стилът ми не беше такъв. Затова Пол ме заведе при един от най-скъпите шивачи в Глазгоу и ми каза да си избера осем костюма.

Обясни ми, че шивачът има договорка с клуба, според която футболистите могат да си изберат, колкото костюми поискат, след което парите ще им бъдат удържани на малки порции от заплатите по време на целия сезон.

Избрах костюмите, ризите и вратовръзките. Когато отидохме на касата, се оказа, че всичко струваше около 10 000 паунда.

След известно време разбрах, че няма никаква договорка между шивача и клуба. Пол ме е излъгал, за да може да ми помогне – нещо, което си е бил наумил сам, защото така искал.

Той плати за всички костюми от собствения си джоб. Това е Пол Гаскойн, когото малко хора познават.“

Наистина, малко хора познават Газа в тази му светлина. А помните ли изобщо, че Гаскойн и Гатузо играха в Рейнджърс? Не? В галерията може да видите още няколко подобни разтърсващи примера, за които може да сте забравили.

Новините

Най-четените