Това, което не знаете за Меси

Най-великият футболист на всички времена. Това е реакцията, която ще получите от много хора, когато ги попитате кой е Лионел Меси.

И в много аспекти на играта аржентинецът се е доказал като такъв.

Не само талантът е важен в кариерата на един футболист.

Въпреки че Меси пращи от футболен гений, в основата на всичко стои тежката работа и постоянството.

Започнал живота си като обикновено аржентинско дете, което иска да стане световноизвестен играч, Меси преминава през всяка една стъпка от развитието на един футболист, за да покори впоследствие сърцата на милиони.

От ранна детска възраст Меси е фен на Нюелс Олд Бойс, за който е играл като малък.

Идолът на Меси Пабло Аймар. Бившият играч на Валенсия изпрати специално послание до нападателя на Барселона за последната церемония по връчване на „Златната топка“. Тогава Меси не успя да спечели, като трофеят отиде в ръцете на Кристиано Роналдо.

Меси е изключителен фен на видеоигрите. Заедно със Серхио Агуеро са играели с часове, докато са били съотборници в юношеския национален отбор на Аржентина

През 2005 година печели Световното първенство за юноши до 20 години, но световната титла с мъжкия отбор на Аржентина все още му убягва.

Отбелязва и две дузпи във финала срещу Нигерия, като е избран и за Играч на турнира.

Арсен Венгер смята, че Лионел Меси е най-добрият футболист за всички времена.

Първият му гол за Барселона е несправедливо отменен поради засада. На 1 май 2005-а Меси се разписва срещу Албасете след пас на Роналдиньо. Още преди мача бразилската легенда му казва „Ще ти подам, за да вкараш“, а след отменения гол Роналдиньо добавя: „Отново ще го направя“ и го прави. В същия мач двамата комбинират по идентичен начин и този път попадението е признато.

Меси е изгонен в дебюта си за Аржентина

Глазгоу Рейнджърс също забелязват таланта на Меси, когато започва да играе за Барселона още в юношеските си години. Шотландският тим дори се е опитал да вземе аржентинеца под наем, когато е на 16. Тогава Меси има проблеми с испанската си виза и не може да играе за първия отбор на Барселона. Впоследствие обаче проблемите са разрешени и Глазгоу се разминава с мечтата си.

Новините

Най-четените